II Nit de la Recerca Biomèdica IISPV amb el Dr. Manel Esteller

Gariebé un centenar de persones van assistir el passat dijous 27 de setembre al Saló de Plens de l'Ajuntament de Tarragona a la II Nit de la Recerca Biomèdica IISPV & COMT.

La conferència titulada 'Noves eines per lluitar contra el càncer' va ser a càrrec del doctor Manel Esteller, metge director del Programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), investigador ICREA i catedràtic de Genètica de la UB. 

"La lluita contra el càncer es produeix a molts nivells: des de la prevenció de les pràctiques el risc com consum de tabac fins el diagnòstic de lesions premalignes o tumors petits curables simplement per cirurgia. Els tractaments de quimioteràpia clàssica han estat efectius per tractar certs tumors, com els de testicle i certs subtipus de leucèmies i tumors de mama. Però cada cop busquem més una medicina de precisió: estudiant les alteracions moleculars del tumor per fer un tractament més individualitzat. Aquests tractaments a la carta ja representen un 25% dels tractaments a oncologia mèdica i aniran augmentant. A més els darrers cinc anys ha irromput la immunoteràpia que dona eines al nostre sistema immune per reconèixer el càncer i atacar-lo, millorant molt per exemple el tractament del melanoma. En el futur estudis de la relació entre microbis i càncer i de com modificar cèl·lules de defensa per atacar els tumors s'afegiran a les noves eines contra el càncer", el Dr. Manel Esteller va ser presentat per la Dra. Elisabet Vilella, membre del Comitè de Direcció de l’IISPV. 

Calen destacar els parlament del Dr. Francesc Xavier Grau, Secretari d’Universitats i Recerca, el Dr. Albert Barberà, director general d’Investigació i Innovació en Salut, ambdós de la Generalitat de Catalunya, així com del Dr. Joan Vendrell, director de l’IISPV i el Dr. Vizcarro, president del COMT. Obrí i clausurà l’acte la senyora Elvira Ferrando Gómez, tient alcalde de l’Ajuntament de Tarragona.

La II Nit de la Recerca Biomèdica ha estat un acte previ del projecte europoeu de divulgació cientítifca Nit Europea dels Investigadors, sota el lema 'La recerca, patrimoni de tothom'.

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments

Altres esdeveniments

Conferències, Innovació, Jornada

Scaleup Talk amb Emma Gassol d'AdBio Partners

Cursos, Innovació

d-HEALTH Barcelona