I Seminari Científic IISPV 2019

L'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) va celebrar el dia 10 de maig el I Seminari Científic IISPV 2019 emmarcat amb la temàtica "Genetics of complex diseases", a l'Aula Magna de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili.

El seminari ha comptat amb l'assistència d'una cinquantena de persones, entre investigadors, estudiats i professors i ha estat inaugurat per la Dra. Elisabet Vilella, Directora de Recerca de l’Instiut Pere Mata i membre del Comitè de Direcció de l'IISPV.

La sessió científica s'ha estructurat en dues parts: 
En la primera part, hi ha hagut ponències dels joves investigadors dels grups de recerca, on ens han fet partícips dels seus recents avenços científics. Els investigadors, són de l'IISPV, l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, la URV i d'Atenció Primària. Els moderador de la taula ha estat el Dr. Gerard Muntané, Investigador del Grup de Recerca de Neurociència Aplicada de l'Institut Pere Mata – IISPV.
En la segona part, els assistents han pogut gaudir de la ponència magistral titulada "Sharing Medical data to build Bio Big Data. Why and how?, a càrrec del Dr. Arcadi Navarro, ICREA Research Professor,Evolutionary Genomics Lab, Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF). Els seu principals objectius d'investigació se centren a esbrinar com l'evolució, i especialment la selecció natural, ha configurat la diversitat del genoma i del fenotip al nostre llinatge. Per això, combinen experiments, models i anàlisi de dades. 

La clausura del Seminari ha estat a càrrec de la Dra. Elisabet Vilella que ha remarcat la importància d'aquests seminaris pel fet de poder intercanviar idees i resultats dins de la comunitat científica.

Cal destacar que és la tercera edició dels Cicle de Seminaris Científics de l'IISPV.

Programa del Seminari

INFORMACIO IMPORTANT