Finances sostenibles: Com afecten les empreses? Com s’avaluen les inversions sostenibles?

La Unió Europea, mitjançant el Pacte Verd Europeu, va deixar clar que calen grans inversions en tots els sectors econòmics per a la transició cap a una economia climàticament neutra i per assolir els objectius de sostenibilitat ambiental de la Unió.

Prèviament, l’any 2018, el ‘Pla d’Acció: Finançar el desenvolupament sostenible’ va inaugurar el camí de les finances sostenibles i, alhora, l’elaboració i el desplegament d’un gran cabal normatiu a la UE. Aquestes normatives afecten el règim de divulgació de sostenibilitat a la UE, és a dir, la manera com les organitzacions han de retre comptes respecte a les seves responsabilitats en matèria de sostenibilitat o de criteris ambientals, socials i de governança.

En aquest pla d’acció es va definir el concepte de ‘finances sostenibles’ com el procés de tenir en compte les qüestions ambientals i socials en les decisions d’inversió, la qual cosa es tradueix en una inversió més gran en activitats sostenibles i més llarga.

Davant d’aquestes circumstàncies, et convidem a aquesta sessió on:

  • Analitzarem les polítiques i les normatives de la Unió Europea en matèria de finances sostenibles.
  • Entendrem les novetats normatives relacionades amb el Reglament de taxonomia i el règim de divulgació de sostenibilitat.
  • Coneixerem quins són els requisits perquè una inversió es pugui considerar sostenible.
  • Parlarem de les principals obligacions que es podrien introduir amb l’eventual aprovació de normativa en l’àmbit de les finances sostenibles (actualment, en procés d’elaboració).

ACCIÓ t’acompanya en aquesta sessió en el marc de la xarxa Enterprise Europe Network, de la qual ACCIÓ forma part i que agrupa més de 600 organismes de suport a l’empresa a 66 països.

No t’ho perdis!

ACCIÓ

Inscripció

INFORMACIO IMPORTANT

Conferències

  • 10:00h-11:30h
  • Online