FEM RECERCA D’HIPERCOLESTEROLEMIA FAMILIAR AMB EL DR. MASANA A L’INSTITUT D’INVESTIGACIÓ SANITÀRIA PERE VIRILIG I L’HOSPITAL UNIVERSITARI SANT JOAN DE REUS PER PROJECTES FINANÇATS PER LA MARATÓ DE TV3

Amb l’objectiu d’acostar els ciutadans a la recerca amb: “Visita la recerca de La Marató” la Fundació La Marató convida els ciutadans a conèixer de primera mà la destinació dels seus donatius i el seu esforç.

Avui dia 2 de juny 2016, ha tingut lloc a les instal·lacions de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus (HUSJR) la segona visita.

Els participants han pogut recórrer acompanyats de l’Investigador responsable del projecte finançat “Prevenir la malaltia coronària prematura a Catalunya augmentant el diagnòstic d’hipercolesterolèmia familiar”, el Dr. Lluís Masana, les diferents àrees de les institucions científiques on treballen els investigadors premiats per La Marató.

El Dr. Masana explica que en aquest projecte “el que pretenem és ajudar a detectar les persones que tenen predisposició genètica a patir un infart i així poder actuar en aquestes persones per evitar-lo. Precisament una de les malalties genètiques que determina l’infart és tenir el colesterol alt”.

Després d’haver conegut les dades científiques explicades, els participants han pogut gaudir de la demostració en directe de la recerca, on han pogut fer-se ecografies de l’artèria caròtida a càrrec del Dr. Raimón Ferré. Amb aquestes podem trobar les lesions vasculars a través d’una tècnica no invasiva.

La nutricionista-dietista la Dra. Cèlia Rodríguez ha explicat el projecte de DECOPIN (Detecció precoç de la hipercolesterolèmia familiar en la població infantil), en el què a través de jocs de taula, exercicis i altres activitats permeten als nens a aprendre hàbits de vida i alimentaris saludables.

El projecte el duen a terme els investigadors de la Unitat de recerca en lípids i arteriosclerosi (URLA) de l’IISPV, on el Dr. Masana n’és l’Investigador responsable.

? Fent #recerca en directe amb el Dr. Masana a @IISPereVirgili i l'Hospital Univ. Sant Joan de Reus per projectes finançats per la @la_marato

INFORMACIO IMPORTANT