Estudis de farmacogenètica de la simptomatologia extrapiramidal induïda per antipsicòtics

Sessió d’Actualitzacions en l’assistència a la salut mental: recerca i innovació amb el títol Estudis de farmacogenètica de la simptomatologia extrapiramidal induïda per antipsicòtics.
Dia: 28 d’octubre 2015
Hora: 13:30 hores
A càrrec de la Dra. Amàlia Lafuente. Catedràtica de farmacogenètica. Dep. Anatomia Patològica, Farmacologia i Microbiologia. Campus Clínic, UB. CIBERSAM. IDIBAPS
Les sessions són gratuïtes i obertes al públic en general prèvia inscripció.
Abstract
La simptomatologia extrapiramidal (SEP) induïda per antipsicòtics (AP) és una de les reaccions adverses agudes més comuns dels APs, els signes poden aparèixer a les poques hores o dies d’iniciar el tractament. S’han abordat l’anàlisi de gens candidats relacionats amb la sinapsis dopaminèrgica del nigroestriat, havent obtingut resultats positius per a la COMT, el receptor D3 i els CYPs. Els estudis de farmacotranscriptòmica (PI10 / 02430) han obert la possibilitat de seleccionar nous gens candidats implicats en els nous mecanismes d’acció dels AP, com els processos de neurogènesi i plasticitat sinàptica (Mas et al., 2013). La farmacogenètica és una àrea de coneixement dins de la farmacologia clarament transversal, en què és clau la cooperació entre investigadors de diferent formació, i on tenen cabuda des farmacòlegs bàsics a farmacòlegs clínics, genetistes, epidemiòlegs, bioinformàtics, estadístics i clínics dels diferents sistemes.
Programa de la sessió

Inscripcions

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments

Altres esdeveniments

Conferències, Innovació, Jornada

Scaleup Talk amb Emma Gassol d'AdBio Partners

Cursos, Innovació

d-HEALTH Barcelona