Estils de vida i desenvolupament neuropsicològic en nens de 4 anys

Investigadors de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV-CERCA) i de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), un centre impulsat per Fundació "la Caixa", publiquen, a la prestigiosa revista científica de recerca en medi ambient i salut publica "International Journal of Environmental Research and Public Health", un dels primers articles que s'han fet a escala internacional sobre els estils de vida dels infants i quina afectació poden tenir en el seu desenvolupament neuropsicològic. Aquest estudi forma part del projecte INMA[1] (Infància i Medi Ambient).

L'article, que entre altres ha liderat el doctor Jordi Júlvez de l'IISPV-CERCA, ha fet un seguiment de l'estil de vida de 1.650 infants de quatre anys i de diversos punts de l'estat espanyol. S'han controlat diferents factors com si seguien una dieta saludable, si feien activitat física regular o eren sedentaris, la seva exposició a les pantalles i si dormien les hores de son òptimes per la seva edat. Aquests factors es van categoritzar seguint criteris científics de les associacions pediàtriques internacionals i es van confrontar amb altres factors externs com el nivell sociocultural de la família.

Es buscava si els factors estudiats tenien incidència en el desenvolupament neuropsicològic dels infants, no se'n va trobar cap relació. Una de les hipòtesis és que a aquestes edats, els nens encara són massa petits perquè aquests estils de vida tinguin un efecte positiu en el desenvolupament mental del nen. La importància d'aquest estudi recau en el fet que s'han controlat aquests factors (dieta, sedentarisme, son) en adults en molts estudis científics i se n'han tret conclusions importants, però en infants de curta edat encara no s'havia fet. El doctor Jordi Júlvez, juntament amb altres científics, lideren els estudis de desenvolupament neuropsicològic en infants i aquest estudi n'és un exemple.

[1]https://elpais.com/clima-y-medio-ambiente/2021-02-15/crecer-en-un-barrio-con-contaminacion-crecer-en-un-barrio-con-aire-limpio.html

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments