Els membres del Grup de recerca en Oncologia i la URLA de l’IISPV han publicat en la revista Molecular Carcinogenesis

Els membres del grup de recerca en Oncologia i el Grup de recerca en lípids i arteriosclerosi de l'IISPV han publicat el treball "Exogenous FABP4 Increases Breast Cancer Cell Proliferation and Activates the Expression of Fatty Acid Transport Proteins", en la revista especialitzada Molecular Carcinogenesis.

El treball publicat demostra que el teixit adipós (greix corporal) juga un paper important en la progressió tumoral, ja que proveeix nutrients i adipokines a les cèl·lules tumorals per a que aquestes proliferin. FABP4 es una adipokina que transporta àcids grassos. Hem demostrat que la FABP4 juga un paper clau en la proliferació i activa l'expressió de proteïnes transportadores d'àcids grassos en cèl·lules de càncer de mama.

La revista Molecular Carcinogenesis (Mol Carcinog) té un 4.8 de Factor d'Impacte i està en el primer quartil.

Referència bibliogràfica:

"Exogenous FABP4 Increases Breast Cancer Cell Proliferation and Activates the Expression of Fatty Acid Transport Proteins"
Sandra Guaita-Esteruelas, Alba Bosquet, Paula Saavedra, Josep Gumà, Josefa Girona, Eric W.-F. Lam, Kepa Amillano, Joan Borràs i Lluís Masana

PubMed Grup de recerca en Oncologia Unitat de recerca en lípids i arteriosclerosi (URLA). Unitat de medicina vascular i del metabolisme (UVASMET)

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments