El Dr. Pere Romero, Investigador responsable del Grup d’oftalmologia HUSJR-IISPV, ha guanyat el Premi HINNOVAR

El Dr. Pere Romero, Investigador responsable del Grup d’Oftalmologia de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), guanya el Premio Hinnovar en l’àrea de Salud Ocular en el Paciente Diabético, defensant el seu projecte Implantación de un software para la mejora del cribado de la retinopatía diabètica. “Amb aquest projecte s’espera millorar el cost-eficàcia del sistema, permetent focalitzar el cribratge en aquells pacients que presenten un risc major de desenvolupar retinopatia diabètica i disminuir la despesa sanitària i social originat per el nombre de pacients que deriven a ceguera o baixa visió”, exposà el Dr. Pere Romero, investigador responsable i coordinador de l’estudi. El projecte ha estat seleccionat entre més de 100 hospitals participants.

La companyia farmacèutica Novartis lliurà divendres dia 21 de novembre de 2014, amb la col·laboració d’ESADE i la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA), la quarta edició dels Premios Hinnovar’. Un guardó que té per objectiu estimular el desenvolupament de solucions innovadores per la gestió de qualitat i la sostenibilitat del nostre sistema sanitari. Els projectes estan enfocats a la Gestió de la Innovació en els hospitals, adaptada als temps de crisis, demostrant innovació i millora de qualitat de les prestacions assistencials, entre d’altres.

El projecte compta amb la participació dels següents investigadors:
Hospital Universitari Sant Joan de Reus:
Dr. Pere Romero Aroca – Coordinador del projecte: Cap del Servei d’Oftalmologia.
Dra. Sofía de la Riva Fernández: Metge intern resident.
Dr. Marc Baget Bernaldiz, Dr. Angel Bautista Pérez, Dra. Esther Santos Blanco: Metges oftalmòlegs secció de retina i vitre.
Dra. Cristina Blasco Suñé, Dra. Raquel Vergés Pujol, Dr. Raúl Navarro Gil: Metges residents en Oftalmologia.
Cap Sant Pere de Reus:
Dr. Ramón Sagarra Álamo: Metge de família, responsable de la unitat de càmera no mediàtrica.
Universitat Rovira i Virgili:
Dra. Aïda Valls Mateu i Dr. Antonio Moreno: Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtica.
Prof. Domenech Puig: Investigador responsable del Grup de Recerca Intelligent Robotics and Computer Vision.
 

Novartis entrega los IV Premios Hinnovar a la innovación y eficiencia hospitalaria

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments