El Col·legi de Metges de Tarragona distingeix Jordi Salas-Salvadó per la seva trajectòria professional

La Creu de Sant Cosme i Sant Damià, la màxima distinció que atorga el Col·legi de Metges de Tarragona, ha recaigut aquest any sobre el catedràtic de la URV Jordi Salas-Salvadó, en reconeixement als seus mèrits professionals i humans durant la seva trajectòria. Aquest guardó, que es va atorgar dijous 28 de novembre a Tarragona en el marc de la diada col·legial de l'entitat, valora la seva experiència en recerca, tant en l'àmbit nacional com internacional.

El Col·legi de Metges de Tarragona organitza anualment aquesta cita per reconèixer els professionals i les institucions sanitàries de la demarcació. La corporació va lliurar els màxims guardons col·legials a aquells mèdics que han aconseguit mèrits rellevants en la defensa de la pràctica de la medicina o que s'han distingit per la seva tasca al servei de la sanitat i les seves organitzacions, contribuint al desenvolupament i la pràctica de la professió.

A més del reconeixement a Jordi Salas-Salvadó, també es van lliurar duesmedalles d'or. La primera va ser per a Elisa Jiménez, especialista en radiodiagnòstic i amb una llarga experiència exercint la professió a les Terres de l'Ebre. La segona la va rebre Francesc Anglès, per la seva dedicació i carrera mèdica professional, així com per la seva faceta d'escultor de prestigi amb peces com l'estàtua d'Antonius Musa.

Durant la jornada també es va reconèixer la tasca de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa per la seva vinculació sanitària a les Terres de l'Ebre, així com la trajectòria del Sindicat de Metges de Catalunya amb motiu del centari de la seva fundació. Totes dues institucions van rebre una petita talla del primer Galè tarragoní documentat, l'Antonius Musa.

En el transcurs de l'acte es va fer una distinció al millor expedient MIR del curs 2018-2019, que va ser per Raúl Sánchez. També es va atorgar una insígnia i un diploma als metges que es van col·legiar l'any 1969 i que, per tant, compleixen 50 anys de vinculació amb la corporació: Mari Fernández, Cristóbal Ridao, Camilo Solórzano, Carlos Furguet i Gerard Virgós.

Una trajectòria productiva i destacada

Jordi Salas és Director Clínic de Nutrició del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, investigador principal de la xarxa CIBERobn i sotsdirector de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili. A més, és membre de la Xarxa d'Experts de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, entitat que depèn de la Generalitat de Catalunya, que té un paper important en avaluar els riscos alimentaris. Alhora és Director del Centre Català de la Nutrició de l'Institut d'Estudis Catalans (CCNIEC), l'objectiu fonamental del qual és contribuir a l'avenç de la recerca bàsica i aplicada en nutrició i millorar la qualitat de la informació i de la formació de la societat en aquesta àrea; membre Numerari de la Secció de Ciències Biològiques de l'Institut d'Estudis Catalans; membre Corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i Chairman del World Forum for Nutrition Research and Dissemination, comitè d'experts internacional en el paraigües de l'International Nut Council (INC) per la promoció i desenvolupament de la recerca en fruita seca i salut, així com la seva divulgació.

Actualment també és director de la Càtedra World Forum for Nutrition Research on Tree Nuts and Dried Fruit (WFNR), té com a missió el foment de la transferència de coneixement i la innovació dels fruits secs i la fruita deshidratada a través de la recerca en relació a la salut, la nutrició i la promoció del seu comerç i consum.

Fotografies de l'acte: https://www.flickr.com/photos/133153685@N04/sets/72157711962489931/

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments