Aspectes terapèutics en els trastorns del desenvolupament intel·lectual

Dia: 29 de novembre 2017
Hora: 13:30 h
Lloc: Hospital Universitari Institut Pere Mata
Les sessions són gratuïtes i obertes al públic en general prèvia inscripció.

Sessió d'Actualitzacions en l'assistència a la salut mental: recerca i innovació, que tractarà sobre els "Aspectes bàsics i clínics en la terapèutica dels trastorns del desenvolupament intel·lectual". La sessió se centrarà en l'evolució i els avenços dels tractaments farmacològics, la seva combinació amb els no farmacològics i el seu impacte en els símptomes clínics de la discapacitat intel·lectual.
L'exposició girarà entorn el síndrome de Down i l'X-Fràgil (que és la forma més comú de discapacitat intel·lectual per causes hereditàries i desgraciadament no és molt conegut) i els assajos controlats que s'han fet amb diferents fàrmacs dissenyats per impactar les molècules i aconseguir una millora en els símptomes clínics de la discapacitat intel·lectual.
La sessió anirà a càrrec de Rafael de la Torre de l'Integrated Pharmacology and Neurosciences Systems Research Group de l'IMIM-Hospital del Mar Medical Research Institute.
El trastorn del desenvolupament intel·lectual és un desenvolupament mental incomplet que deteriora les funcions pròpies o esperades en cada una de les etapes del desenvolupament, com ara les cognoscitives, el llenguatge, les motrius i la socialització. Hi ha trastorns del desenvolupament intel·lectual lleus, moderats, greus o profunds, i sovint presenten símptomes clínics.

Inscripcions

INFORMACIO IMPORTANT