Apropa’t a la recerca en transtorn bipolar

Dia: 8 de juny 2018
Hora: 18:30 – 20:30 h
LLoc: Pavelló dels Distingits de l'Hospital Unviersitari Institut Pere Mata.
Ctra. de l'Institut Pere Mata, s/n – 43206 Reus.

L'Hospital Universitari (HU) Institut Pere Mata ha organitzat una jornada festiva a la ciutadania per explicar el projecte de recerca sobre trastorn bipolar Bipogent. Les activitats tindran lloc el divendres 8 de juny a partir de les 18.30 h al Pavelló dels Distingits, on les persones participants podran conèixer com investiga el cervell l'HU Institut Pere Mata des de la genètica, la neuroimatge i l'avaluació neuropsicològica.
 
A més, també s'organitzaran visites guiades al Pavelló modernista, hi haurà un espai de taller per als nens i nenes més petits (amb berenar inclòs), i un altre de voluntariat per a les persones que vulguin col·laborar amb el projecte, bé en la recerca o bé en una campanya de micro mecenatge. A més, hi haurà un espai d'exposició i venda dels productes artesanals elaborats pels usuaris del servei de teràpia ocupacional.
 
La iniciativa inclou una breu exposició dels investigadors del Bipogent sobre les claus per al desenvolupament del projecte i els resultats que esperen obtenir. Hi participaran per part de l'HU Institut Pere Mata, que lidera el projecte, Cristina Sáez i Elisabet Vilella; per part dels centres col·laboradors FIDMAG, Norma Verdolini, i per l'Hospital Clínic, Esther Jiménez.
 
Totes les activitats són gratuïtes però l'aforament és limitat, per la qual cosa és necessari inscriure's prèviament als llocs web indicats. També es pot fer la inscripció trucant la telèfon del Bipogent 683 303 530.
 
Aquesta és la primera vegada que l'HU Institut Pere Mata organitza una activitat de divulgació científica oberta al conjunt de la ciutadania. L'objectiu és conscienciar sobre la importància de la col·laboració de persones voluntàries en la recerca, i molt especialment la investigació relacionada amb una de les parts més desconegudes de cos humà (el cervell) i amb una de les branques de la salut més estigmatitzades, la recerca en salut mental.
 
Bipogent
El projecte d'investigació sobre el trastorn bipolar, Bipogent, se centra en l'estudi de la influència del gen DDR1 en aquesta malaltia. El projecte és pioner perquè és la primera vegada que s'estudia aquesta vessant genètica; perquè inclou proves de neuroimatge i d'avaluació neuropsicològica molt completes, i perquè es basa en una mostra molt gran de 600 voluntaris (300 persones amb trastorn bipolar i 300 persones sanes), aspecte poc freqüent en estudis d'aquestes característiques.
 
El projecte està finançat per l'Instituto de Salud Carlos III (Gobierno de España) i per la fundació Brain and Behaviour Research Foundation dels EEUU, i compta amb la col·laboració de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) per a la campanya de micro mecenatge, que ha de cobrir el 40 per cent del cost de l'estudi que permeti la seva finalització.
 

Més informació Inscripcions Inscripcions

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments