26a edició de la Marató de TV3 estarà dedicada a malalties infeccioses

Malalties com l'hepatitis, la sida, la sèpsia, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia o la tuberculosi centraran aquesta edició. Els experts vaticinen que les malalties infeccioses es convertiran en una greu epidèmia en la pròxima dècada i que podrien arribar a causar 10 milions de morts el 2050 i superar les que provoca el càncer.
Ja han començat les conferències divulgatives als centres educatius de secundària, cívics i biblioteques. Es preveu que se'n facin al voltant de 5.300, com en l'edició passada, que van arribar a 225.000 joves. Durant les sessions es projectarà un vídeo, en què es combina el testimoni de persones afectades per una malaltia infecciosa amb l'exposició d'un expert.
Aquest any ha canviat el sistema d'inscripció dels voluntaris i que les preinscripcions es podran fer fins al 19 d'octubre. "Entre tots els que s'hi hagin apuntat, se sortejaran les places disponibles. D'aquesta manera, s'amplien i s'igualen les possibilitats de participació".
També s’han presentat la campanya gràfica d'aquest any presenta una novetat: "La malaltia ha infectat el logo de La Marató".
Mireu el vídeo divulgatiu sobre les malalties infeccioses

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments