11a Jornada de Recerca de l’ICS

La importància de les intervencions precoces per prevenir l'obesitat i el sobrepès i la investigació en malalties minoritàries han estat els principals eixos de l'11 Jornada de Recerca de l'ICS celebrada el 23 de maig 2019 al Seminari de Tarragona (Centre Tarraconense).

La Jornada de Recerca de l'ICS permet als nombrosos professionals que hi assisteixen conèixer els diversos projectes d'investigació dels instituts de recerca de l'organització, mitjançant taules rodones i els treballs que s'hi presenten, a més a més d'afavorir l'intercanvi d'experiències entre els professionals.

Els assitents a la jornada, més de 170, van poder gaudir dels treballs presentats, així com dels pòsters.

També s'ha posat en valor que cal implicar tota la societat perquè les estratègies sanitàries impulsades realment funcionin i inverteixin l'actual tendència creixent d'una població amb cada cop més sobrepès i obesitat.

La ponència central ha anat càrrec del professor de pediatria Berthold Koletzko, de Pediatria a la Universitat Ludwig-Maximilians de Munic (LMU) i director de la Divisió de Medicina Metabòlica i Nutricional de la Universitat del Centre Mèdic de l'Hospital de Nens Dr. von Hauner de Munic, Alemanya. És un dels investigadors principals de l'Estudi Tomi (Estudi d'Intervenció de Llet Infantil), on l'HJ23 i l'IISPV en són actius col·laboradors.

La segona part de la Jornada s'ha centrat en noves línies de recerca de malalties minoritàries i també ha comptat amb el testimoni de les associacions de malalts com a promotors de la recerca. La conferència de cloenda, a càrrec del cap de Neonatologia i UCI Pediàtrica de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, ha tractat sobre les cures centrades en el desenvolupament en unitats neonatals.

Com a conclusió, Ricardo Closa, consultor del Servei de Pediatria de l'Hospital Joan XXIII, membre del Comitè de Direcció de l’IISPV i Co-Responsable de la Unitat de recerca en pediatria, nutrició i desenvolupament humà (URPNDH)de l’IISPV ha incidit en la importància de treballar en xarxa des del vessant assistencial i la recerca.

En la trobada també es lliuren els premis a quatre investigadors de l'ICS pel seu treball en recerca.

Enguany també s'han donat el Premi al Millor Article de Recerca en Ciències de la Salut, que han estat per a Noelia Keiran Fernández del Grup de Recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET) de l’IISPV, en la categoria d'investigadora predoctoral de l’ICS o dels centres de recerca vinculats.

 

 height=193

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments