Investigadores de l’IISPV apareixen al rànquing d’espanyoles i estrangeres més destacades en la recerca a Espanya publicat pel CSIC

MÉS INFORMACIÓ

Investigadores de l’IISPV apareixen al rànquing d’espanyoles i estrangeres més destacades en la recerca a Espanya publicat pel CSIC

Estem d’enhorabona: els noms de diverses investigadores de l’IISPV (entre elles 5 caps de grups de recerca) apareixen en el rànquing d’espanyoles i estrangeres a Espanya que destaquen en aquest àmbit publicat recentment pel Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Aquest rànquing (és el primer any que el CSIC el publica) ha estat elaborat partint dels noms de professionals que tenen un perfil a la base de dades de Google Scholar i pren com a referència l’índex H. Tres d’aquestes investigadores (Mònica Bulló, Sonia Fernández i Victoria Ceperuelo) tenen més de 10.000 citacions dels treballs publicats en revistes internacionals, fet que reforça l’impacte de la recerca que duen a terme.

Veure el rànquing del CSIC “Ranking de investigadoras españolas y extranjeras en España según Google Scholar”

Visualitza la notícia del CSIC

L’índex H és un sistema que mesura la qualitat i rellevància professional dels i les científiques. Té en compte el conjunt dels treballs més esmentats d’un investigador o investigadora i el nombre de cites en cadascun d’aquests documents.

El rànquing que ha publicat el CSIC el conformen les 5.000 investigadores més destacades a Espanya en l’àmbit de la recerca (de qualsevol tipus). L’últim objectiu és visibilitzar la recerca en femení i la seva projecció i impacte en els diferents àmbits de la nostra societat.

Tot i que Google Scholar (l’eina que ha estat utilitzada pel CSIC per obtenir el llistat d’ investigadores) és força útil i la majoria d’aquests professionals acostumen a recórrer-hi, no és l’única disponible i no reflecteix la totalitat de les dones investigadores amb índex H i amb un rang igual al que ha pres com a referència el CSIC. Cal tenir en compte aquest matís per comprendre per què hi ha investigadores de l’IISPV que no apareixen a aquest llistat.

A totes elles, a les que s’hi inclouen i a les que no, el nostre més sincer agraïment!

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

Segueix-nos