La Presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, visita les instal·lacions de l’IISPV i la inversió realitzada al Biobanc

MÉS INFORMACIÓ

La Presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, visita les instal·lacions de l’IISPV i la inversió realitzada al Biobanc

Aquest dijous 13 de Març de 2021, la il·lustríssima senyora Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona, ha visitat l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII de Tarragona (HJ23) per conèixer, de primera mà, la inversió realitzada al Biobanc de l’IISPV per part de la Diputació.

L’han rebut el Dr. Llorenç Mairal, director de HJ23, el Dr. Rafael Gràcia, gerent de HUJ23, el Dr. Joan Vendrell, director de Intitut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i el Dr. Lluis Gallart, coordinador del Biobanc.

Amb els fons aportats per l’organisme públic, de 100.000 euros, el Biobanc ha pogut realitzar una sèrie d’obres de millora de la infraestructura i adquirir nou equipament tècnic. En destaca l’adquisició de 5 congeladors de mostres biològiques que, amb temperatures de -80ºC, permeten conservar les mostres en condicions òptimes. Aquests súper congeladors s’han distribuït entre les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, havent-ne instal·lat dos a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, dos a l’àntic Hospital de Reus i un a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. També s’ha adquirit altre equipament tècnic específic.

El Biobanc de l’IISPV, és una plataforma institucional i centralitzada de serveis transversals: processament, emmagatzematge, gestió i distribució de mostres biològiques humanes per als investigadors de l’IISPV i, també per a investigadors o altre personal aliè que pugui’n requerir-ne els serveis.

La il·lustríssima senyora Noemí Llauradó ha aprofitat per conèixer les noves oficines tècniques de l’IISPV situades on era l’antiga cafeteria de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII i posades en funcionament ara fa aproximadament un any.

L’IISPV és una institució que integra la recerca en l’àmbit de la biomedicina del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. L’IISPV és l’instrument de què s’han dotat els hospitals universitaris d’ambdues regions sanitàries (Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus) i la Universitat Rovira i Virgili, per tal d’aglutinar i gestionar la recerca i la innovació biomèdica del territori.

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

 • Hospital Universitari Sant Joan de Reus
  Avda, Josep Laporte, 2
  Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
  43204 Reus (Tarragona)
  Tel. (+34) 977 75 93 94
 • Parc Sanitari Joan XXIII
  C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
  Edifici D (Tarragonès)
  43005 Tarragona
  Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

Segueix-nos