VISITA DE LA RECERCA SOBRE LA DIABETIS I L’OBESITAT: UNA “EPIDÈMIA” EN EXPANSIÓ

Amb l'objectiu d'acostar els ciutadans a la recerca la Fundació La Marató convida els ciutadans a conèixer de primera mà la destinació dels seus donatius i el seu esforç.

Avui dijous 28 de març 2019, una trentena d'estudiants de l'Institut Calípolis de Tarragona han pogut visitar les instal·lacions de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus (HUSJR) i el Centre de Ciències Òmiques (COS) de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

El motiu de la torbada ha estat explicar el què es fa i com va la recerca en el projecte titulat "Impacte del metabolisme energètic en las modificacions epigenètiques derivades de la combinació de diabetis i obesitat".

El projecte finançat per la Marató de TV3, està liderat pel Dr. Jorge Joven, Metge i Investigador Responsable de la Unitat de Recerca Biomèdica (URB) de l'IISPV i compta amb la col·laboració del Dr. Daniel del Castillo, Metge, Investigador Responsable del Grup de Recerca en Cirurgia de l'Obesitat i Metabòlica de l'IISPV.

El Dr. Mateu Huguet, Director de l'HUSJR i Dr. Joan Vendrell, director de l'IISPV, ha donat la benvinguda als assistents i han destacat la importància de l'assistència i fer la recerca d'excel·lència i qualitat.

Els estudiants han pogut recórrer, acompanyats dels doctors Daniel del Castillo, Fàtima Sabench i Alicia Molina, ambdues metges del servei de cirurgia bariàtrica de l'HUSJR i investigadores col·laboradores del Grup de Recerca en Cirurgia de l'Obesitat i Metabòlica de l'IISPV el servei i instal·lacions de cirurgia bariàtrica de l'Hospital. Han visitat també el COS, guiats amb les explicacions dels doctors Anna Hernández i Salvador Fernández, ambdós investigadors col·laboradors de la Unitat de Recerca Biomèdica de l'IISPV.

Els assistents han pogut veure d'a prop les diferents àrees de les institucions científiques on treballen els investigadors premiats per La Marató. És una bona oportunitat per comprovar la feina que s'està fent i per donar suport als investigadors que hi treballen.

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments