Tens un nen o una nena de 12 mesos? Vols participar en l’estudi TOMI?

– Investigadors de Tarragona-Reus i Munich estudien la prevenció de la obesitat millorant la llet infantil.
?- Busquem nens i nenes sans que tinguin una edat entre 11 mesos i mig i 13 mesos i mig que prenguin llet de fórmula.

La trascendència de l'alimentació en la infància

Avui dia sabem que el què mengem durant la infància condiciona el nostre estat de salut posteriorment en la vida. Actualment hi ha coneixement científic de que un determinat tipus d'alimentació durant els primers anys de vida pot augmentar o disminuir el risc de patir certes malalties en la vida adulta.
Per exemple, se sap que la lactància materna durant els primers mesos de vida protegeix enfront l'obesitat en edats posteriors.
La recerca en nutrició infantil es centra en el desenvolupament de fórmules làcties infantils que imitin el màxim possible les propietats de la llet materna, per a que aquestes s'utilitzin quan no es pot seguir alletant.
L'obesitat afecta a un 12% dels infants catalans, segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Si parlem de sobrepès, el 31,8% de la població entre 6 i 12 anys té excés de pes i el 19% sobrepès. 

Què és TOMI?

TOMI és l'acrònim en anglès de "Estudi d'Intervenció de Llet Infantil" (Toddler Milk Intervention study).
A TOMI volem estudiar com la llet de creixement (tipus "3") pot prevenir el desenvolupament d'obesitat en edats posteriors de la vida en funció de la seva composició de proteïnes.
Busquem nens i nenes sans que tinguin una edat entre 11 mesos i mig i 13 mesos que prenguin llet de fórmula. Actualment hi ha 840 participants a la zona de Tarragona – Reus i volem arribar a 1.000.
En què consisteix participar en l'estudi?
Consumir una llet de creixement des dels 12 mesos fins als 24 mesos de vida.
Assistir a un total de 5 visites als nostres centres hospitalaris (Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Hospital Universitari de Tarragona Joan 23) repartides entre l'any i els 6 anys de vida, on es realitzarà un seguiment del creixement i desenvolupament dels nens i les nenes.

Vols participar en l'estudi TOMI?

Unitat de Pediatria, Nutrició i Desenvolupament Humà
C/Sant Llorenç nº21 – 43201 Reus (Tarragona)
Telèfons: 977 759 364/977 759 365
Reus 616 891 314
Tarragona 619 733 840
E-mail: tomi.urv@gmail.com&nbsp

INFORMACIO IMPORTANT