S’identifica el teixit adipós com a nova diana terapèutica per a l’activitat del GLP-2 en el tractament de l’obesitat

El teixit adipós es revela com òrgan clau en els efectes beneficiosos del GLP-2 en el tractament de l'obesitat, aquest és un dels resultats principals presentat pels  investigadors Sonia Fernández Veledo i Joan Vendrell Ortega – directors del Grup de recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET) de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), Centro de  Investigación Biomédica en Red en Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas (CIBERDEM), Universitat Rovira i Virgili (URV) i l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXXIII (HJ23).

El grup DIAMET ha demostrat com l'administració de GLP-2 (hormona gastrointestinal alliberada en resposta a nutrients) influeix positivament en el metabolisme de la glucosa en condicions d'obesitat i disminueix la inflamació dels dipòsits de greix visceral, millorant d'aquesta manera el perfil metabòlic general. Una millor comprensió de l'activitat de GLP-2 sobre el teixit adipós, pot ajudar a definir noves indicacions clíniques en el tractament de l'obesitat.

El treball ha estat publicat en la prestigiosa revista British Journal of Pharmacology i s'emmarca dins d'un projecte finançat per la European Foundation for the study of diabetis (EFSD-Lilly).

El Grup DIAMET es destaca per tenir una àmplia experiència en el treball del teixit adipós en patologies com l'obesitat i la diabetis, fet que els ha permès publicar en revistes d'alt prestigi internacional i basar els seus estudis en patents europees i internacionals. 

Article de referència:

Adipose tissue is a key organ for the beneficial effects of GLP-2 on glucose metabolism.

Ejarque M, Sabadell-Basallote J, Beiroa D, Calvo E, Keiran N, Nuñez-Roa C, Del Mar Rodríguez M, Sabench F, Del Castillo D, Jimenez V, Bosch F, Nogueiras R, Vendrell J, Fernández-Veledo S. Br J Pharmacol. 2020 Sep 28. doi: 10.1111/bph.15278. Online ahead of print. PMID: 32986861.

DOI Descarrega't l'article

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments

Altres esdeveniments

Conferències, Innovació, Jornada

Scaleup Talk amb Emma Gassol d'AdBio Partners

Cursos, Innovació

d-HEALTH Barcelona