Reconeixements a la recerca del grup ITAKA-Intelligent Technologies for Advanced Knowledge Acquisition

En el decurs del XX Congrés Internacional de l'Associació Catalana d'Intel·ligència Artificial, CCIA-2017, cel·lebrat a Deltebre del 25 al 27 d'octubre, el grup de recerca de la URV ITAKA (Intelligent Technologies for Advanced Knowledge Acquisition) ha rebut dos premis a la seva recerca.

D'una banda, el Dr. Mohamed Abdel-Nasser ha rebut el premi Marc Esteva Vivanco 2017 a la Millor Tesis Doctoral en Intel·ligència Artificial per la seva tesi doctoral "Development of advanced computer methods for breast cancer image interpretation through texture and temporal evolution analysis". Aquest treball, defensat a la URV al juliol de 2016, va ser dirigit pel Dr. Domènec Puig i el Dr. Antonio Moreno. En aquesta tesi es van proposar nous mètodes de visió per computador per analitzar imatges de mamografies i ajudar a la detecció de tumors. Actualment el Dr. Abdel-Nasser treballa a la Universitat d'Aswan a Egipte.

D'una altra banda, el grup de recerca reconegut consolidat ITAKA també va rebre el premi al millor article del congrés CCIA-17. El treball premiat té com a títol "Integration of different fuzzy rule-induction methods to improve the classification of patients with diabetic retinopathy". Els autors són el doctorand Emran Saleh i els supervisors de la seva tesi doctoral, els Drs. Aïda Valls, Antonio Moreno i Pere Romero. El Dr. Romero (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) és el cap del servei d'Oftalmologia de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, i està treballant de forma conjunta amb el grup ITAKA en un projecte de recerca espanyol en l'aplicació de tècniques d'anàlisi intel·ligent de dades i de visió per computador per ajudar a millorar la detecció precoç de la retinopatia diabètica.

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments