Pèrdua de pes i millora de la qualitat de vida, els primers efectes de l’estudi Predimed Plus

Els voluntaris segueixen una dieta mediterrània hipocalòrica i fan exercici. Els primers resultats mostren una pèrdua mitjana de quatre quilos i una millora de paràmetres de control

Si el primer estudi Predimed havia demostrat que seguir una dieta mediterrània reduïa en un 30% el risc de partir malaltia cardiovascular respecte els qui seguien una dieta baixa en greixos, ara el Predimed Plus fa un pas més enllà. Amb 6.800 voluntaris d'arreu de l'Estat espanyol, 460 dels quals a l'àrea de Reus-Tarragona, els investigadors volen demostrar que la pèrdua de pes degut al seguiment d'una dieta mediterrània hipocalòrica i l'exercici redueix la probabilitat de patir malalties del cor i d'altres malalties cròniques.

De moment, l'estudi pilot ja ha demostrat que els primers 600 voluntaris estudiats havien perdut de mitjana quatre quilograms. Els resultats han demostrat que la intervenció sobre l'estil de vida que es planteja a l'estudi és eficaç per a una pèrdua de pes clínicament significativa i el seu manteniment posterior, almenys durant dos anys. A banda de la pèrdua de pes s'han observat millores en els paràmetres de control del metabolisme de la glucosa i alguns marcadors d'inflamació respecte al grup de pacients que no segueixen aquesta dieta. Els pacients amb diabetis o amb risc de patir-la, els beneficis d'aquest canvi en l'estil de vida han estat superiors pel que fa al control de la glucosa.

Sala de premsa URV

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments