Neix la Càtedra URV – WORLD FORUM FOR NUTRITION RESEARCH sobre Fruita Seca per incidir en els beneficis d’aquests aliments per a la salut

El conveni de constitució de la Càtedra URV – WFNR sobre Fruita Seca l'han signat Josep Anton Ferré Vidal, rector de la Universitat Rovira i Virgili, i Goretti Guasch, directora executiva de l'Internacional Nut and Dried Fruit Council (INC), en un acte celebrat al Rectorat de la URV.

Entre els objectius més importants de la nova càtedra destaquen la difusió del coneixement sobre els efectes del consum de la fruita seca (i fruita deshidratada) en la salut i la nutrició. A més, assessorarà als professionals i institucions del sector de la fruita seca en temes de salut i nutrició, així com en l'avaluació de projectes internacionals d'investigació sobre aquesta matèria. També pretén col·laborar en diferents publicacions del sector i participar en conferències, cursos, seminaris i jornades en l'àmbit internacional.

Des de fa anys, la Unitat de Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, ubicada a Reus i liderada pel professor Jordi Salas, està treballant en recerca orientada en l'avaluació dels efectes saludables dels nutrients, els aliments i els patrons alimentaris. Una de les línies de recerca més definides ha estat l'estudi de l'efecte de la fruita seca sobre l'obesitat, diferents factors de risc cardiovascular i la seva importància en la prevenció de diferents malalties altament prevalents. Això ha portat a establir un marc de col·laboració intensa amb l'INC que vol donar-li continuïtat a través de la creació d'aquesta càtedra.

L'INC és una fundació privada internacional sense ànim de lucre que, a dia d'avui, compta amb més de 660 empreses membres en 77 països, entre els que podem trobar productors, industrials, exportadors, importadors, brokers, empreses de maquinària, processadors, empaquetadors, consultors i altres professionals del sector, que treballen amb fruita seca. La missió de l'INC és ser la font mundial d'informació per al sector de la fruita seca pel que fa a salut, nutrició, estadístiques de producció, comerç i consum mundial, seguretat alimentària, estàndards governamentals, regulacions que afectin el comerç internacional i estàndards de qualitat. És l'únic organisme mundial promotor i canalitzador d'iniciatives per a la millora i expansió del sector de la fruita seca i deshidratada.

Així, la Càtedra URV – WFNR sobre Fruita Seca representa una gran oportunitat per a la URV per donar continuïtat a activitats de promoció de la investigació a nivell internacional en relació al l'efecte de la fruita seca sobre la salut i la difusió del coneixement, i ha de potenciar el lideratge en recerca sobre aquests àmbits de la Universitat.   

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments

Altres esdeveniments

Conferències, Congressos

COMUNITAT de Transferència CERCA #04

Conferències, Congressos, Convenció

Health Revolution Congress