LLIURAMENT DEL XEC SOLIDARI DE 5A EDICIÓ DE LA CAMINADA SOLIDÀRIA FEM UN PAS CONTRA LA DIABETIS””

Tarragona, 20 de gener 2019.- Ha tingut lloc el lliurament del xec solidari per part de l'Ajuntament de Perafort i Puigdelfí, i l'Ajuntament dels Garidells, al Grup de recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (Grup DIAMET) de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (HJ23). Es tracta del lliurament oficial de l'import recaptat en l'esdeveniment 5a Caminada Solidària "Fem un pas contra la diabetis", organitzada pels ajuntaments de Perafort i Puigdelfí i els Garidells, i celebrada amb motiu del Dia Internacional de la Diabetis el passat 1 de desembre de 2019.

La caminada també va comptar amb el suport d'associacions i comerços locals, tant de Perafort i Puigdelfí, que van aportar el seu gra de sorra de forma totalment desinteressada; tanmateix, es va comptar amb el suport de Granges Prió (Els Garidells) i Automecànica Dols i Estètica Sonia Palacios (Perafort).

Per a l'ocasió, s'ha comptat amb la presència de les institucions organitzadores; per part de l'Ajuntament de Perafort i Puigdelfí, el Sr. Xavier Prim, Regidor d'esports; el Sr. Marc Gavaldà, Regidor de Joventut i festes i el Sr. Sergi Vernet, diabètic i impulsor de la caminada; per part de l'Ajuntament de Garidells, el Sr. Marc Bigordà, Alcalde, i el Sr. Francisco Dols, Regidor; la Dra. Sònia Fernández-Veledo, Investigadora Responsable del Grup DIAMET i el Dr. Joan Vendrell, director de l'IISPV.

L'import recaptat ha estat de 810,00 Euros, diners que es destinen al Grup de recerca DIAMET de l'IISPV que desenvolupa la seva activitat a l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Aquest import ajudarà a avançar en l'estudi de les diferents línies de recerca que duu a terme sobre la diabetis. En aquest ocasió els diners es dedicaran a finançar els treball que s'estan duent a terme en dones amb diabetis durant l'embaràs a on s'estudia els efectes d'aquesta malaltia sobre les cèl·lules mare que es troben a la placenta.

La Diabetis és una malaltia amb una elevada prevalença entre la població i malgrat tots els esforços que es fan, tant per la seva prevenció, com pel seu tractament, malauradament hores d'ara continua sent un greu problema per la nostra societat. La Diabetis condiciona la vida de les persones que la pateixen, dels seus familiars i de la societat en general. La Diabetis de l'embaràs també duu sobre afegides les conseqüències sobre el fetus i sobre el futur, tant de la mare, com del nadó, augmentant la possibilitat de que amb el temps acabin patint problemes derivats d'aquesta malaltia.

Així doncs, tots els esforços que es facin per lluitar i poder vèncer la Diabetis en totes les seves formes, són benvinguts i necessaris especialment quant, com en aquest cas, provenen de la consciència de la problemàtica per part dels agents socials.

Actes com la Caminada Solidària «Fem un pas contra la diabetis», que ha celebrat la 5a edició, són una mostra de la implicació de la societat i l'administració local més propera a les persones, en la promoció de la salut, tot un exemple a seguir.

Amb la voluntat d'institucionalitzar el dia de la recerca sobre la diabetis, es preveu organitzar aquest any 2020 una sisena edició de la Caminada.

El Grup DIAMET i l'IISPV volen agrair especialment a tots els organitzadors i a totes les persones que han contribuït a fer que aquesta Caminada Solidària es dugui a terme, sobretot a Sergi Vernet, impulsor de la caminada. Sense aquest treball col·laboratiu, aquesta iniciativa no podria ser possible.

Un gra de sorra més per fer recerca sobre la diabetis per a la gent del territori.

Més sobre l'IISPV:

L'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) és un centre de recerca creat l'any 2005. Està participat per: ICS Camp de Tarragona amb l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, ICS Terres de l'Ebre amb l'Hospital Verge de la Cinta, l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, l'Hospital Universitari Psiquiàtric Institut Pere Mata i la URV (www.iispv.cat).

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments

Altres esdeveniments

Conferències, Innovació, Jornada

Scaleup Talk amb Emma Gassol d'AdBio Partners

Cursos, Innovació

d-HEALTH Barcelona