Les persones amb esquizofrènia tenen alteracions en el metabolisme energètic i en l’ADN mitocondrial

cauthor=true&amp

cauthor=true&amp

Un primer estudi demostra la presència d'aquestes característiques clíniques associades a les malalties mitocondrials en pacients amb esquizofrènia. Aquests resultats fan pensar que poden tenir alteracions en els mitocondris, que són els orgànuls encarregats de generar l'energia necessària per a què cada teixit del nostre cos pugui dur a terme les seves funcions.

Per altra banda, el segon estudi demostra l'alteració en pacients amb esquizofrènia del metabolisme energètic relacionat amb els mitocondris, així com alteracions a nivell genètic en l'ADN mitocondrial, una molècula petita d'ADN però crucial per al mitocondri.

Aquests estudis s'han publicat a les revistes especialitzades Acta Neuropsychiatrica i Schizophrenia Research, i s'engloben dins la línia de recerca sobre ADN mitocondrial i salut mental que des de fa anys està investigant l'equip de la Dra. Lourdes Martorell amb el Gerard Muntané, l'Alba Valiente i la Yolanda Alonso, investigadors de l'HU Institut Pere Mata i de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), professors de la URV, i membres del Centro de Investigación Biomédica en Red de Salud Mental (Cibersam).

Articles de referència:

High frequency of clinical conditions commonly associated with mitochondrial disorders in schizophrenia

Alonso Y, cauthor=true& cauthor_uid=32329429">Verge B, Vilella E, cauthor=true&

INFORMACIO IMPORTANT