L’Sketching Científic, un projecte de divulgació científica de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili

El dia 28/10/2016 l'Elisabet Galve, representant del Comitè de Direcció de l'IISPV, va presentar en ròda de premsa el Projecte Sketching Científic de l'IISPV a la Regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus. La Regidoria mitjançant el catàleg d'Activitats i Recursos Educatius (ARE) ha afegit com a novetat el Projecte Sketching.

Què és l'sketching o art del dibuix urbà?, és un fenomen social i artístic que guanya adeptes arreu del món a gran velocitat. L'IISPV vol promoure, en aquest nou curs 2016-2017 (amb alumnes de 6è de primària i secundària), aquesta activitat de divulgació científica, per donar a conèixer a la ciutadania, a través d'aquesta vessant artística, la ciència que es fa en el dia a dia en els seus laboratoris.

Es tracta doncs, de que els alumnes, pugin fer sketching sobre el que entenen del què és i què fa l'IISPV en el territori i l'impacte que aquesta activitat té per a ells com ciutadans.

El projecte comença amb la presentació a l'escola, del què és i què fa l'IISPV, a través dels professionals científics que treballin en projectes de recerca. Els alumnes realitzaran un dibuix lliure sobre els diferents temes de la recerca biomèdica que se'ls haurà explicat i les imatges que hauran pogut veure en la presentació.

S'organitzarà el premi al millor dibuix d'educació primària i secundària i es celebrarà un acte pel lliurament de premis, tanmateix també es celebrarà una exposició amb els dibuixos finalistes. Amb els alumnes premiats i finalistes s'organitzarà una estada als laboratoris de recerca de l'Institut IISPV on podran dura a terme experiments de recerca.

Per a més informació: Catàleg d'Activitats i Recursos Educatius (ARE)

ReusDigital.cat

INFORMACIO IMPORTANT

  • 27/10/2016