L’Hospital Universitari Joan XXIII arriba als 150 trasplantaments de moll d’os

L’Hospital Universitari Joan XXIII arriba als 150 trasplantaments de moll d’os i l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) renova l’acreditació del Servei d’Hematologia del centre sanitari, que dirigeix Andreu Llorente. L’hospital tarragoní fa entre 15 i 20 trasplantaments cada any i és l’únic hospital acreditat de tota la província de Tarragona per fer aquest tractament en els malalts hematològics, evitant trasllats de malalts a Barcelona.
El tractament consisteix en recollir les cèl·lules progenitores i conservar-les congelades fins el moment del trasplantament, i permet que els malalts que reben una quimioteràpia molt intensiva puguin aguantar-la, fet que no es produiria sense el tractament. Els pacients que reben aquest tractament solen ser pacients amb malalties hematològiques. El Dr. Llorente afirma que “tot i que com més gran és el pacient amb una malaltia hematològica el perill augmenta, s’intenta que rebin el tractament tots els que siguin viables”.
El Dr. Llorente reconeix que aquest tractament “necessita un equip acostumat a fer-lo, amb professionals, tant de medicina com d’infermeria, amb capacitat i experiència important en aquests tipus de tractaments”. Per tant, és important remarcar que l’Hospital Joan XXIII és referent per a tota la província d’un tractament complex, tenint els bons resultats i la mateixa qualitat que qualsevol dels grans hospitals de tot el país.

Grup d'investigació en onco-hematologia (Servei d'Hematologia HUTJ23)

INFORMACIO IMPORTANT