El grup de recerca DIAMET de l’IISPV participarà a la Fira Recerca en Directe 2020

Tarragona, 26 febrer 2020.- La Fira Recerca en Directe és un esdeveniment anual organitzat pel Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) en col·laboració amb l'Obra Social "la Caixa"que mostra les darreres investigacions realitzades en centres i instituts de recerca de Catalunya a estudiants de secundària i al públic en general. L'objectiu d'aquesta activitat es apropar la ciència a la ciutadania, afavorir el diàleg entre el públic i els investigadors, i fomentar vocacions científiques entre els joves. Els assistents a la Fira poden descobrir el tipus de recerca que duen a terme diferents centres de R+D i fer petits experiments amb l'ajuda dels mateixos investigadors.

Aquesta 18a edició tindrà lloc del 6 al 9 de maig a CosmoCaixa de Barcelona y comptarà amb un total d'11 grups de recerca de tota Catalunya seleccionats per un comitè avaluador entre els quals es troba el Grup d'Investigació en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET) de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)- Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, i pertanyent a la red CIBERdem i a la Universitat Rovira i Virgili.

L'IISPV oferirà el taller titulat: "L'obesitat, no només una qüestió estètica" on es tractaran les conseqüències no visibles de l'obesitat i el sobrepès, incloent un major risc de desenvolupar malalties com la diabetis de tipus 2. En concret el projecte de recerca que es presenta a la Fira tracta sobre com les cèl·lules que componen el nostre teixit adipós (cèl·lules mare i adipòcits) reaccionen davant l'ambient hostil que es dóna en l'obesitat i la diabetis, i quines conseqüències poden tenir per al nostre cos.

El Grup DIAMET ensenyarà com aquestes malalties afecten l'estructura i funció del nostre teixit adipós i convida a fer una extracció de cèl·lules mare d'un tros petit de greix, transformar-les en adipòcits i veure com emmagatzemen greix al seu interior.

Per a més informació:

Unitat de Comunicació IISPV
comunicacio@iispv.cat

INFORMACIO IMPORTANT