El grup de I’IISPV Biologia molecular de l’uroteli sà i patològic dirigit per el investigador Antonio García-España Monsonís ha publicat en la revista PLOS ONE

L’article “Significant In VivoAnti-InflammatoryActivity of Pytren4Q-Mn a SuperoxideDismutase 2 (SOD2) MimeticScorpiand-Like Mn (II) Complex”, representa un pas endavant en la caracterització de la possible utilitat farmacològica dels nous compostos mimètics de l’enzim superòxid dismutasa (SOD) descrits recentment (1).

El compostos han estat sintetitzats a la universitat de Valencia dins de un projecte multidisciplinari CONSOLIDER-INGENIO20010 finançat amb 4.000.000 Euros i coordinat per el professor Enrique Garcia-España (UV). Han participat en aquet estudi el components del Grup de recerca en Biologia molecular de l’uroteli sà i patològic Carol Serena*, Enrique Calvo, i Javier Ugarte Chicote, així com la investigadora col·laboradora del grup Dra. Mª Luisa Diaz del Servei d’Anatomia patològica i el Dr. Ramón Fontova del Servei de reumatologia, ambdós i metges assistencials de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII i membres del projecte CONSOLIDER. També han participat el Dr. Alejandro Rodríguez metge assistencial del Servei de Medicina Intensiva HJ23 i Investigador principal del grup de recerca Sepsis, Inflamació i Seguretat (SIS) i l’Investigador Raúl Beltran-Debon del Grup de Recerca en Malalties Infeccioses i VIH/SIDA, ambdós de l’IISPV. Els compostos s’han obtingut dels investigadors Ma. Paz Clarés y Enrique García–España de la Universitat de Valencia.

Serena C* Calvo E, Clares MP, Diaz ML, Chicote JU, Beltrán-Debon R, Fontova R, Rodríguez A, García-España E, García-España. PLoSOne. 2015 Mar 5;10(3):e0119102 amb un factor d’impacte de 3,73.

(1) Mn (II) complexes of scorpiand-likeligands. A model for theMnSODactive centre withhigh in vitro and in vivoactivity (J InorgBiochem. 2015 143:1-8)
*Carol Serena és actualment investigadora al Grup de recerca en diabetis i alteracions metabòliques associades de l’IISPV.

PubMed Grup SIS Biologia molecular de l'uroteli sà i patològic

INFORMACIO IMPORTANT