3 PROJECTES FINANÇATS PER LA FUNDACIÓ LA MARATÓ DE TV3 HAN ESTAT ATORGATS A L’IISPV

Els fons de La Marató 2015 destina a la recerca els 9,4 milions recaptats en l'última edició del programa. Un total de 57 equips de recerca dels principals centres de recerca de Catalunya, en agluns casos coordinats amb equips espanyols i internacionals, duran a terme els 34 projectes premiats (18 unitaris i 16 coordinats) en trobar noves vies de prevenció, diagnòstic i tractament de les dues malalties metabòliques més freqüents a Catalunya, durant els pròxims tres anys. Aquestes dues malalties metabòliques tenen una gran incidència entre la població catalana, ja que les tenen 1 de cada 4 persones.

El Dr. Joan Vendrell-Ortega, Investigador Responsable del Grup d'Investigació en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET) de l'IISPV, Cap de Secció d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, membre del CIBERDEM i Professor de la Universitat Rovira i Virgili, conjuntament amb el Dr. Luís Fajas Coll, de la Université de Lausanne de la Faculté de Biologie et de médecine, coordinaran el projecte Anàlisi global de l'activitat kinasa en teixit adipós per trobar diferències moleculars entre subjectes obesos metabòlicament sans i obesos diabètics. Descobriment de noves dianes terapèutiques, dotat amb un finançament de 300.000 Euros.

La Da. Sonia Fernández-Veledo, Co-Investigadora Responsable del Grup d'Investigació en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET) de l'IISPV membre del CIBERDEM i Professor de la Universitat Rovira i Virgili, conjuntament amb el Dr. Antonio Zorzano Olarte, Catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Barcelona, Coordinador del Programa de Medicina Molecular de l'Institut d'Investigació Biomèdica (IRB Barcelona), i Cap del Programa de  "Mecanismos celulares y moleculares implicados en el desarrollo y la progresión de la diabetes de tipo 2" del CIBERDEM, coordinaran el projecte concedit amb un finançament de 300.000 Euros, per l'estudi sobre Mecanismes responsables de la deficient capacitat de diferenciació de les cèl·lules mare derivades del teixit adipós en l'obesitat

Projecte unitari L'impacte del metabolisme energètic en les modificacions epigenètiques derivades de la combinació de diabetis i obesitat, és liderat pel Dr. Jorge Joven Maried, Responsable de BIOMEDIC – Unitat de Recerca Biomèdica de l'IISPV – Hospital Universitari Sant Joan de Reus i professor del Departament de Medicina i Cirurgia de la Universitat Rovira i Virgili. Aquest projecte se li ha concedit un finançament de 199.420 Euros.

En el recull de premis el Dr. Joan Vendrell, ha agraït en nom dels investigadors premiats la injecció de recursos que la Fundació destina a la recerca en diabetis i obesitat. Vendrell ha destacat que iniciatives com La Marató "posen de manifest que vivim en un país que té molt clar que per viure millor s'ha de fer una aposta clara per la recerca" i ha subratllat que per avançar, "al talent científic li calen recursos" i que "La Marató contribueix a retenir aquest talent".

Projectes Finançats Marató DelCamp.cat

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments