Una recerca sobre l’impacte de la indústria petroquímica a Tarragona en la fertilitat masculina guanya la beca Xavi Catà de l’Ajuntament del Morell

MÉS INFORMACIÓ

Una recerca sobre l’impacte de la indústria petroquímica a Tarragona en la fertilitat masculina guanya la beca Xavi Catà de l’Ajuntament del Morell

El projecte d’investigació “Impacte del complex petroquímic de Tarragona en l’exposició a metalls i la infertilitat masculina”, del grup de recerca del Centre de Tecnologia Ambiental, Alimentària i Toxicològica (TecnATox) ha estat el seleccionat per a aquesta edició de la beca Xavi Catà Pros, que per segon any consecutiu atorga l’Ajuntament del Morell. L’alcade, Eloi Calbet, ha rebut avui la Dra. Montse Marquès, que n’és la investigadora principal, i el director de l’IISPV, el Dr. Joan Vendrell, en agraïment a aquest projecte i la seva contribució a la salut de la població.

L’objectiu d’aquesta recerca, que s’emmarca dins el projecte LED-FERTYL (impulsat per la Unitat de Nutrició de l’IISPV), és analitzar el nivell de concentració de metalls pesants a la sang en una mostra de prop de 200 homes que o bé treballen a una empresa petroquímica de Tarragona, o bé hi viuen a prop, per tal de valorar si l’exposició a l’activitat d’aquest tipus d’indústries influeix en la fertilitat masculina.

Montse Marquès, investigadora principal d’aquesta recerca, explica que “la dieta, principalment el peix i marisc, és la font d’exposició principal a metalls pesants. Aquests contaminants – entre molts altres – són emesos per la indústria petroquímica, i, per tant, el fet de treballar-hi o viure a les seves rodalies suposa una exposició addicional que pot tenir efectes adversos sobre la salut de les persones, com per exemple alteracions en la fertilitat”

Peu de foto: La Dra. Montse Marquès, investigadora principal del grup de recerca TecnATox, el Dr. Joan Vendrell, director de l’IISPV i l’alcalde del Morell, Eloi Calbet.

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

  • Hospital Universitari Sant Joan de Reus
    Avda, Josep Laporte, 2
    Planta 0 – E1 color taronja (Admissions)
    43204 Reus (Tarragona)
    Tel. (+34) 977 75 93 94
  • Parc Sanitari Joan XXIII
    C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
    Edifici D (Tarragonès)
    43005 Tarragona
    Tel. (+34) 977 29 58 00

El nostre newsletter

Segueix-nos