Prop de 400.000 Euros de finançament per fer recerca en càncer de cap i coll

El Grup de recerca emergent en tumors sòlids: patologia clínica i molecular de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i, alhora grup reconegut per l'AGAUR de l'Hospital Clínic (Head Neck Clínic) liderats pel Dr. Francesc Xavier Avilés-Jurado, en estreta col·laboració amb el Grup de Recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET) de l'IISPV i la Universitat Rovira i Virgili (URV), reben prop de 400.000 Euros per cercar respostes de millora per als pacients amb càncer de cap i coll.

Es tracta de dos projectes: "Alteraciones metabólicas como factor pronostico en el carcinoma escamoso de cabeza y cuello" atorgat per l'Instituto de Salud Carlos III (Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades) en la convocatòria FIS i el projecte "Microbiota tumor metabolic regulation as prognostic factors in HNSCC" finançat per l'Asociación Española Contra el Cáncer (AECC) que es desenvoluparan en col·laboració entre l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII i l'Hospital Clínic de Barcelona.

El càncer de cap i coll representa el cinquè tumor més freqüent al món i els seus tractaments són molt mutilants. Els projectes suposen un impuls molt important en la línia de recerca iniciada ja fa uns anys al servei d'otorinolaringologia del Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII sobre factors pronòstics del càncer de cap i coll, que té una alta prevalença en la nostra població. El seu tractament pot requerir quimio-radioteràpia o extenses cirurgies amb importants reconstruccions. L'evolució de la malaltia i la resposta al tractament és molt variable i, aquests projectes, ajudaran a millorar el pronòstic dels malalts, identificant els millors candidats a teràpies menys agressives i més conservadores.

L'IISPV segueix mantenint línies de col·laboració estables amb grups i instituts de recerca biomèdica, com ara l'Hospital Clínic de Barcelona a través del Dr. Francesc Xavier Avilés-Jurado.

TarragonaDigital.com

INFORMACIO IMPORTANT

Altres esdeveniments

Altres esdeveniments

Conferències, Congressos

COMUNITAT de Transferència CERCA #04

Conferències, Congressos, Convenció

Health Revolution Congress