ORGANITZA: Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona
El pròxim 18 de novembre, en la jornada organitzada per IERMB, entre els ponents hi podreu trobar el Dr. Jordi Julvez, investigador de l’IISPV amb la ponència: La dieta saludable pel desenvolupament neuropsicològic del nen/a.
La jornada va dirigida tant a investigadors com a tècnics municipals treballant en alimentació saludable i sostenible.
Programa
● 9.00h INAUGURACIÓ I BENVINGUDA – Ricard Gomà, director de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB)
○ Álvaro Porro, Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible
○ Ajuntament de Barcelona – Persona a concretar
○ Àrea Metropolitana de Barcelona – Persona a concretar
● 9.20-9.40h Els entorns alimentaris a l’àmbit metropolità de Barcelona: mesurant els
deserts alimentaris. Marta Garcia Sierra i Elena Domene, investigadores de l’Àrea de
Sostenibilitat Urbana de l’IERMB
● 9.40 – 10.00h Entorns alimentaris locals a Barcelona. Actualització i comparativa
2016-2019. Marta Garcia Sierra i Elena Domene, investigadores de l’Àrea de
Sostenibilitat Urbana de l’IERMB
● 10.00h – 10.20h Salut i qualitat dels entorns alimentaris a Barcelona (European
PASTA city). Marta Garcia Sierra i Elena Domene, investigadores de l’Àrea de
Sostenibilitat Urbana de l’IERMB
● 10.20 – 10.40h Avaluació de l’entorn alimentari entorn les escoles de Barcelona
(Projecte EAL-Poibin). Catalina Londoño, investigadora de l’Agència de Salut Pública de
Barcelona, (ASPB); Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (DCEXS) i
Universitat Pompeu Fabra
● 10.40-11.00h Desigualtats en els entorns alimentaris de Madrid. Manuel Franco,
investigador de la Universidad de Alcalá i Universidad de Johns Hopkins
● 11.00 -11.20 La dieta saludable pel desenvolupament neuropsicològic del nen/a.
Ariadna Pinar i Jordi Júlvez, investigadors de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili
(IISPV), Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Reus (Tarragona)
● 11.20h Torn de precs i preguntes
● 11.45 h Cloenda