Jornada d’actualització en carcinoma hepatocel·lular

Institut d’Investigació Sanitari Pere Virgili

En el nostre medi, el carcinoma hepatocel·lular (HCC) es el tumor maligne més freqüent originat al fetge i suposa la cinquena causa de mort per càncer.

La cirrosis, independentment de la seva etiologia, es el factor de risc més important per desenvolupar un HCC. Les hepatitis B i C son factors de risc independents per la cirrosis i pel HCC.

Tot i la freqüència d’aquest tipus de tumor, les eines terapèutiques, sobre tot en els estadis avançats, han estat molt escasses. L’any 2008 es va aprovar el tractament amb Sorafenib per estadis avançats de HCC i no ha estat fins 14 anys després, que no han aparegut altres fàrmacs efectius en el tractament d’aquesta patologia.

En els últims anys s’han publicat diferents estudis amb combinacions de fàrmacs antiangiogènics i amb immunoteràpia que han canviat el tractament d’aquest tipus de tumor.

En aquesta jornada comptarem amb especialistes de primer nivell que ens oferiran una actualització sobre aquesta patologia, que ha presentat tants canvis en el seu maneig en els darrers anys.

IMPORTANT INFORMATION

Jornades

  • 25 d'abril de 2023 de 15h a 18h
  • Videoconferència en directe i presencial
Add to your agenda