Busca el profesional

Búsqueda avanzada

Núria Amigó Grau

Investigadora col·laboradora

Comissió d'Innovació

CEO i cofundadora de l’empresa biotecnològica Biosfer Teslab, (2013) com a spin off de la URV, actual CEO des de 2015. Biofísica focalitzada en la identificació de biomarcadors de malalties cardiometabòliques, bioestadística, espectroscòpia de RMN i anàlisi de dades complexes amb l’aplicació de tècniques d’aprenentatge automàtic en el context de la investigació cardiovascular. Com a part dels estudis de doctorat dirigits pel Dr. Xavier Correig, ha treballat com a investigadora a l’Hospital Brigham and Women’s/Harvard Medical School (Boston, EUA) al departament de prevenció cardiovascular.

Professora associada de bioestadística (Facultat de Medicina, URV). Llicenciada en Física i Doctora en bioengunyeria. Membre elegida del Comitè Organitzador del Club Europeu de Lipoproteïnes (gener de 2022). Des de maig de 2021: Membre de la Comissió de Lipoproteïnes i Malalties Vasculars, Sociedad Española de Medicina de Laboratorio. ha estat guardonada per un programa internacional d’acceleració empresarial, The Big Booster; ha rebut el premi al Jove Talent Acadèmic -Gresol (2016), i premi nacional a la innovació de la Fundació Elzaburu (2019).

Biosfer Teslab, SL. és una empresa pime innovadora que ha aconseguit el desenvolupament industrial i comercialització a l’entorn clínic nacional d’una prova avançada de lipoproteïnes (IVD- CE) aprovada per l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS). La tasca d’innovació de l’equip liderat per Nuria Amigó se centra en la transformació de la recerca biomèdica en aplicacions clíniques basades en ressonància magnètica nuclear, especialment en el context de malalties cardiometabòliques. Investigadora principal de diversos projectes de desenvolupament industrial en l’àmbit del diagnòstic in vitro que han permès el desenvolupament i consolidació de productes de diagnòstic basats en RMN com a eines de medicina personalitzada

Biosfer Teslab, SL
Plaça de Prim, 10, 2º 5ª
43201 Reus, Tarragona

ORCID: 0000-0002-0116-9145