Cercador
Ets a: Portada > Recerca > Ajuts a la recerca

Ajuts a la recerca

Premi "la Caixa" de Ciències Socials

Organisme

Obra Social, La Caixa

Objecte

La finalitat del Premi "la Caixa" de Ciències Socials és impulsar l'anàlisi i el debat al voltant de les transformacions i els reptes socials, ambientals, tecnològics i de salut que afronta la societat contemporània.


Sol·licitants

El premi s'adreça a investigadors o grups de recerca emergents o amb una trajectòria consolidada. L'investigador principal ha d'estar vinculat a una institució universitària o bé a un organisme públic o privat d'investigació.

Requisits

- Les investigacions tractaran de la realitat social espanyola des d'una perspectiva nacional o internacional comparada.
- Els treballs han d'implicar una anàlisi d'evidència empírica generada per l'autor o autors, si bé s'acceptaran també els que analitzin dades obtingudes a partir de fonts secundàries.
- Els treballs ha de ser inèdits. No s'admetran treballs premiats en altres convocatòries similars.
- Les investigacions estaran finalitzades i llestes per la seva publicació.
 

Descripció

Aquest certamen premia recerques de qualitat científica i acadèmica contrastada sobre la realitat social espanyola i contribueix a difondre-les mitjançant la publicació a la col·lecció d'Estudis Socials de l'Obra Social "la Caixa". Es preveuen fonamentalment estudis que encaixin en les línies de recerca següents:

Canvi social i trajectòries vitals: Estudis vinculats a l'anàlisi del canvi social en qualsevol etapa del curs de la vida, o bé relacionats amb les transicions vitals principals en contextos familiars, laborals o de lleure.

Cohesió social: Estudis que analitzin els processos d'exclusió social i els determinants que tenen, així com les manifestacions que causen en termes de pobresa, solitud, marginació o violència.

Educació i ciutadania: Estudis que analitzin el paper de l'educació formal i no formal en la constitució de la ciutadania i en la participació cívica, política i associativa, i també en la generació de capacitats i consciència ciutadanes.

Salut i qualitat de vida: Estudis relacionats amb la salut, la qualitat de vida i el benestar d'individus i poblacions, la prevenció de malalties o la millora del sistema sanitari.

Societat de la informació: Estudis que analitzin l'impacte social en l'esfera pública i privada del desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), l'accés a les TIC o els usos i les aplicacions nous que tenen.

Urbanisme, medi ambient i desenvolupament sostenible: Estudis relacionats amb la dimensió social del desenvolupament sostenible i les interrelacions amb el medi ambient, la crisi ecològica i la producció i l'ús de recursos naturals.

Termini oficial

La data límit per al lliurament de treballs serà: el 31 de desembre de 2012.

Termini IISPV

20 de desembre de 2012

Import

La dotació del premi és de 40.000 euros.

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats