Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dijous, 26 de març de 2020

L’IISPV col·labora activament en la lluita contra el COVID-19

Tarragona, 26 de març 2020

Tarragona, 25 de març 2020.- La situació de la pandèmia Coronavirus COVID-19 (SARS-CoV-2) està requerint dels serveis dels centres assistencials del Sistema Nacional de Salut (SNS) una disponibilitat excepcional de recursos que garanteixi la correcta atenció clínica als pacients amb una resposta ràpida per aquesta malaltia. Per això es fa necessari aglutinar tots els recursos disponibles en els diferents àmbits per tal de dotar, en la mesura del possible, de professionals i aprovisionar de tecnologia que permeti atendre les necessitats sanitàries motivades per aquesta situació excepcional d'emergència.
Des del primer dia, les institucions de recerca en salut ens hem posat a disposició de les autoritats sanitàries del país, i dels centres sanitaris del territori, per tal d'ajudar en la mesura del possible a lluitar contra aquesta pandèmia.
Seguint aquesta línia, investigadors experts en biologia molecular s'han incorporat als laboratoris com a suport assistencial. En concret, la investigadora predoctoral del programa estatal Rio Hortega del Grup de Recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET) de l'IISPV, farmacèutica especialista en anàlisis clíniques, deixa momentàniament les seva tasca d'investigadora, per incorporar-se al Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (HJ23), i donar suport a les tasques del diagnòstic molecular de la infecció pel coronavirus. També, una investigadora de la Unitat de Recerca Biomèdica de l'IISPV-HUSJR s'incorpora al Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus (HSJR) per posar en marxa la tècnica per a la determinació del RNA del coronavirus mitjançant la tècnica RT-PCR.
Així mateix, l'IISPV també ha posat a disposició de l'HJ23 l'aparell 7900 HT Fast Real - Time PCR System. Aquest aparell s'afegeix així, als que ja disposa el laboratori clínic per a la realització del test de diagnosi PCR per detectar la infecció per COVID-19, alleugerint la gran càrrega assistencial que suporta en aquest moment el laboratori clínic, el que permetent l'anàlisi d'un major número de mostres en un període més curt de temps.
Serveixi aquest comunicat, per agrair l'esforç de tots els professionals que es troben en primera línia d'actuació, i animar als malats a seguir lluitant perquè entre tots vencerem #quedatacasa
 

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats