Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dilluns, 12 de març de 2018

L’EFSA convida la investigadora Maria José Figueras a participar en la conferència plenària del seu proper col·loqui científic

IISPV - URV

L'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha convidat la investigadora de la URV i de l'IISPV, Maria José Figueras a participar de la sessió plenària inaugural en el col·loqui que l'EFSA ha organitzat el proper mes d'abril a Berlín. El col·loqui tracta de les ciències òmiques i de la seva avaluació i la ponència de la investigadora se centrarà en el potencial taxonòmic i toxicogènic derivat de la informació que prové de la seqüenciació del genoma del bacteris.

La invitació s'ha fet arrel de la participació de membres de l'EFSA a la xerrada que Figueras va pronunciar al workshop: "Omics impact and perspectives on the microbial taxonomy, diversity and ecology"  que va organitzar el passat juliol en el Congrés de les Societats Europees de Microbiologia (FEMS-2017) celebrat a València. El workshop el va organitzar com a ambaixadora de la Societat Americana de Microbiologia,  juntament  amb  la Societat Espanyola de Microbiologia, de la qual n'és membre de la junta directiva.

Maria José Figueras és investigadora del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la URV i membre del Grup de recerca Micologia i Microbiologia Ambiental de l'IISPV, i, des del 2015, és ambaixadora estatal de la Societat Americana de Microbiologia (ASM, American Society for Microbiology). La investigadora està especialitzada en l'estudi de bacteris dels gèneres Aeromonas i Arcobacter, que són capaços de produir infeccions tant en animals com en humans. Al seu laboratori s'han descobert quasi una trentena de noves especies d'aquests bacteris.

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats