Cercador

Novetats

Mostrant de 1 a 10 de 135 entrades disponibles.

  • Publicacions - Dijous, 30 de març de 2017

    El consum de llegums s’associa a un menor risc de diabetis

    Resultats recents de l'estudi PREDIMED (Prevenció amb Dieta Mediterrània) mostren una associació protectora entre el consum de llegums, especialment llenties, i el risc de desenvolupar diabetis tipus 2, després de més de 4 anys de seguiment a 3.349 persones amb alt risc cardiovascular. A més, en l'estudi la substitució de mitja ració al dia d'ous, pa, arròs i patata bullida per mitja ració al dia de llegums, també s'ha associat a un menor risc de patir diabetis.

    [+] Més

  • Publicacions - Dilluns, 13 de març de 2017

    UNA DIETA SALUDABLE MILLORA LA QUALITAT ESPERMÀTICA I LA FECUNDABILITAT DE LA PARELLA

    La infertilitat es un problema de salut pública a nivell mundial que afecta al 15% de totes les parelles en edat reproductiva. Els factors masculins, entre els que s'inclouen la disminució de la qualitat del semen, són els responsables d'aproximadament el 25% d'aquests casos. El patró dietètic, els components de la dieta i els nutrients han estat estudiats durant dècades com a possibles determinants de la funció espermàtica i/o fertilitat.

    [+] Més

  • Publicacions - Dilluns, 13 de març de 2017

    La inactivitat física i els comportaments sedentaris s’associen a factors de risc cardiometabòlic

    Dedicar diàriament més temps a activitats físiques d'intensitat moderada-alta i menys temps a activitats sedentàries, com veure la televisió, s'associa a tenir menys factors de risc cardiometabòlic com l'obesitat, la diabetis i alguns components de la síndrome metabòlica. Així ho indiquen els primers resultats fets públics de l'estudi multicèntric PREDIMED-PLUS

    [+] Més

  • Publicacions - Dijous, 16 de febrer de 2017

    Consumir greixos saturats i d’origen animal augmenta el risc de patir diabetis tipus 2

    Consumir greixos saturats i d'origen animal, com la mantega, rica en àcids grassos saturats i trans, s'associa a tenir més risc de patir diabetis tipus 2. En canvi, el consum de iogurt sencer comporta menys risc. És el resultat del seguiment durant quatre anys de més de 3.000 homes i dones d'entre 50 i 80 anys participants en el projecte PREDIMED, estudi clínic d'intervenció nutricional en pacients amb alt risc cardiovascular.

    [+] Més

  • Investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira Virgili que han liderat l'estudi
    Publicacions - Dilluns, 23 de gener de 2017

    Consumir oli d’oliva verge redueix un 51% el risc de tenir una fractura osteoporòtica

    Una recerca de la URV ha demostrat que el consum habitual d'oli d'oliva verge disminueix un 51% el risc de patir una fractura osteoporòtica. L'estudi, que forma part del projecte PREDIMED (Prevenció amb dieta mediterrània), estima que incorporar en la dieta entre 4 i 5 culleres soperes d'oli d'oliva verge al dia ajuda a protegir l'estructura òssia i a prevenir l'osteoporosi. Aquesta investigació s'ha realitzat en 870 persones que han estat en seguiment durant una mitjana de 9 anys

    [+] Més

  • Publicacions - Dilluns, 7 de novembre de 2016

    El Dr. Pere Romero i el Dr. Segarra han participat en el "Proyecto ISSSTE Visión-RD Juntos contra la ceguera por retinopatía Diabètica"

    El Dr. Pere Romero Aroca, Hospital Universitari Sant Joan. Insititut d'Investigació Sanitària Pere Virgili. Universitat Rovira i Virgili i el Dr. Ramón Sagarra Álamo, Health Care Area Reus-Priorat. Institut Catala de la Salut (ICS). Institut de Investigacio Sanitària Pere Virgili, Universitat Rovira i Virgili, conjuntament amb la Dra. Alicia Pareja Ríos, Servicio de Oftalmología. Hospital Universitario de Canarias. La Laguna (Tenerife) i Maribel López Gálvez, Servicio de Oftalmología. Hospital Clínico Universitario de Valladolid. Responsable de la Unidad de Diabetes Ocular del IOBA.

    Han participat amb el "Proyecto ISSSTEVision-RD Juntos contra la Ceguera por Retinopatia Diabética" de l'estat de Tabasco - Mèxic.

    [+] Més

  • Publicacions - Dijous, 3 de novembre de 2016

    Estudio ReCaPTa

    The ReCaPTa study - a prospective out of hospital cardiac arrest registry including multiple sources of surveillance for the study of sudden cardiac death in the Mediterranean area ha estat publicat a la presetigiosa revista Scandinavian Journal of Trauma, Resuscitation and Emergency Medicine.

    [+] Més

  • Publicacions - Dimecres, 5 d'octubre de 2016

    Identificat el paper de la proteïna ANGPTL8 durant l'embaràs amb una funció vinculada al creixement fetal

    Els membres del Grup d'Investigació en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET) de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - URV - CIBERDEM[1], liderat pel Dr. Joan Vendrell i la Dra. Sònia Fernández-Veledo, i concretament el camp de treball vinculat a la diabetis gestacional (DG) dirigit per la Dra. Ana Megía, han publicat l'article titulat "Angiopoietin-like protein 8 (ANGPTL8) in pregnancy: a Brown adipose tissue-derived endocrine factor with a potential role in fetal growth".

    [+] Més

  • Publicacions - Dimarts, 26 de juliol de 2016

    Obesitat i diabetis tipus 2 alteren propietats immunes de les cèl·lules mare derivades de teixit adipós

    Demostrat que l'obesitat i la diabetis tipus 2 alteren les propietats immunes de les cèl·lules mare derivades de teixit adipós pel Grup DIAMET de l'IISPV.

    Els membres del Grup d'Investigació en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET) de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - URV - CIBERDEM, liderat pel Dr. Joan Vendrell i la Dra. Sònia Fernández-Veledo, han publicat l'article titulat "Obesity and type 2 diabetes alters the immune properties of adipose derived stem cells" a la important revista especialitzada de primer decil "Stem Cells".

    [+] Més

  • Publicacions - Dilluns, 30 de maig de 2016

    La dieta dels celíacs és més desequilibrada pel que fa als sucres afegits, el greix i el contingut de micronutrients

    Un estudi que ha comparat el patró de dieta entre persones de 10 a 23 anys amb malaltia celíaca i persones sanes de la mateixa edat, ha posat de manifest que, els primers, consumeixen més sucres afegits, més greix i més aliments rics en proteïnes. En canvi, ingereixen menys aliments rics en midons i una menor quantitat de micronutrients com l' àcid fòlic, calci, ferro i magnesi. El treball l'han coordinat Nancy Babio i Jordi Salas-Salvadó, investigadors del grup de recerca de la Unitat de Nutrició Humana, del departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili, Institut d'Investigació Sanitària Pere Vigili i CIBERobn.

    L’estudi ha estat publicat en  la revista Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition.

    [+] Més



IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Grup Sagessa

Centre de Recerca de Catalunya

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats