Cercador

Novetats

Publicacions - Dimarts, 26 de gener de 2016

Publicació del Grup de malaties otorinolaringològiques de l’IISPV a la revista Head&Neck

El Grup de recerca en malalties otorinolaringològiques de l’IISPV - HJ23 ha publicat a la revista més important en l’àrea d’oncologia de cap i coll

Els membres del Grup de recerca de malalties otorinolaringològiques de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i membres del Servei d'Otorinolaringologia de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (HJ23) i la Dra. Ximena Terra del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV han publicat l'article titulat "External validation of sTWEAK as a prognostic noninvasive biomarker for head and neck squamous cell carcinoma" en la important revista especialitzada Head & Neck Pathology.

Segons el Dr. Avilés-Jurado, en aquests tumors tant agressius, saber quins són els pacients que respondran als tractaments amb radioteràpia i, quins es beneficiaran de la cirurgia, és fonamental per la curació i per a tenir les mínimes complicacions i seqüeles possibles. Es proposa com a mesura la "biòpsia líquida" que busca els marcadors en sang per predir a quins pacients se'ls farà un tractament o un altre. En aquest cas, el primer estudi va ser dut a terme amb una mostra de població de l'HJ23, també s'han confirmat els resultats esperats pel grup en una mostra de població de Barcelona. 

El treball liderat pel Grup de recerca de malalties otorinolaringològiques compta amb la participació del  Dr. Xavier León amb el Departament d'Otorinolaringologia i cirurgia de cap i coll de l'Hospital de Sant Pau i la Dra. Rodriguez-Chacón Chacón Investigadora principal de la línia de recerca Mecanismes inflamatoris en el context de l'obesitat i la resistència a  la insulina del Grup d'Investigació en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades de l'IISPV.

Referència bibliogràfica:

Ximena Terra, David Gómez, Jacinto García-Lorenzo, Joan Carles Flores, Enric Figuerola, Josefina Mora, Matilde R. Chacón, Miquel Quer, Mercedes Camacho, Xavier León, Francesc Xavier Avilés-Jurado

Publicació al Diari Mes 27/01/2016

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats