Cercador

Novetats

Comunicació - Dijous, 25 de juny de 2015

L’IISPV representat per una comunicació oral al 75th Aniversari de l’American Diabetis Association

Per la Dra. Fernández VeledoCo-Responsable del Grup de recerca DINAMET-IISPV

La Dra. Sònia Fernández-Veledo, Co-Investigadora responsable del Grup de recerca en diabetis i alteracions metabòliques associades de l’IISPV, ha participat en l’American Diabetes Association's 75th Scientific Sessions , amb la comunicació oral titulada “Adipocyte Glycogen Accumulation Underlies Obesity-linked Adipose Tissue Dysfunction in Humans” i emmarcada en l’àmbit de les sessions científiques en Novel Modulators of Adipocyte Physiology. Cal ressaltar que és la primera vegada que l’IISVP ha estat representat en les ponències científiques de l'American Diabetis Association (ADA).

La ponència va ser enfocada al treball que el grup de recerca està duent a terme en el paper fisiopatològic del glucogen en el teixit adipós en el context de la obesitat i la resistència a la insulina en humans. El treball, que combina investigació bàsica i estudis en pacients, proporciona la primera evidència del glucogen com a nova entitat patogènica en el teixit adipós dels individus obesos. L’estudi realitzat al IISPV dins del projecte finançat per el Plan Nacional de I+D+i (MINNECO) i liderat per la Dra. Fernández-Veledo identifica per primera vegada al glucògen com a senyal inflamatòria que subjau en la patogènesis de l’obesitat i la resistència a la insulina.

Els resultats obtinguts apunten a la disfunció metabòlica de l'adipòcit com un esdeveniment primari en la inflamació associada a l'obesitat, i que s'ha de considerar en el desenvolupament de noves estratègies terapèutiques per alleujar els trastorns metabòlics associats amb l'obesitat.

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats