Cercador

Novetats

Comunicació - Dimarts, 19 de maig de 2015

La Fundació d'Afectats de Fibromiàlgia premia investigadors de l'HJ23 i IISPV per un treball que pretén agrupar els pacients en funció de la configuració dels seus símptomes per adequar els tractaments i millorar l'eficàcia

Per un treball que pretén agrupar els pacients en funció de la configuració dels seus símptomes per adequar els tractaments i millorar l’eficàcia.

L'acte ha tingut lloc a l'Edifici Modular de Docència i Recerca de la URV i IISPV. Hi han intervingut el Dr. Llorenç Mairal, director de l’Hospital Joan XXIII; la Sra. Emília Altarriba, presidenta de la Fundació FF; la Dra. Maria Rull, patrona de la Federación Española del Dolor; el Dr. Josep Mercadé, director dels Serveis Territorials de Salut; el Dr. Sergi Boada, coordinador de la Clínica del Dolor, i la Sra. Anna Vendrell, directora dels Serveis Territorials de Benestar i Família. Després de la presentació institucional, el Dr. Antoni Castel, investigador principal del treball i Investigador Responsable del Grup de Recerca d'Investigació en Dolor (GMID), ha exposat els principals eixos del projecte.

L’estudi guardonat
Un aspecte que pot millorar l'eficàcia dels programes multidisciplinaris de tractament de la fibromiàlgia és considerar que els pacients amb aquesta malaltia no constitueixen un grup homogeni i que, per tant, han d'ajustar-se els programes de tractament a característiques específiques dels pacients.
L'objectiu del treball premiat consisteix a determinar agrupacions de pacients en funció de l'expressió dels símptomes relacionats amb el dolor, la funcionalitat, el distrés psicològic i l’afrontament cognitiu.
Notícia de premsa HJ23
 

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats