Cercador

Novetats

Publicacions - Dilluns, 18 de maig de 2015

Mediterranean diet plus olive oil or nuts associated with improved cognitive function

Dr. Jordi Salas-Salvadó_Unitat de nutrició humana IISPV, URV, CIBER

Mediterranean diet plus olive oil or nuts associated with improved cognitive function
Date:May 11, 2015
Source:The JAMA Network Journals
Summary: Supplementing the plant-based Mediterranean diet with antioxidant-rich extra virgin olive oil or mixed nuts was associated with improved cognitive function in a study of older adults in Spain but the authors warn more investigation is needed, according to a new article.
Cinta Valls-Pedret, Aleix Sala-Vila, Mercè Serra-Mir, Dolores Corella, Rafael de la Torre, Miguel Ángel Martínez-González, Elena H. Martínez-Lapiscina, Montserrat Fitó, Ana Pérez-Heras, Jordi Salas-Salvadó, Ramon Estruch, Emilio Ros. Mediterranean Diet and Age-Related Cognitive Decline. JAMA Internal Medicine, 2015; DOI: 10.1001/jamainternmed.2015.1668

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • del.icio.us
  • TwitThis
  • Meneame
  • GoogleReader
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Grup Sagessa

Centre de Recerca de Catalunya

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats