Cercador

Novetats

Comunicació - Dimecres, 17 de desembre de 2014

Atorgament del Premi PIONER de la Institució Cerca al Dr. Roger Mallol, Soci fundador de Biosfer Teslab, SL i Investigador de l'IISPV per la seva tesi doctoral

La Institució CERCA –Centres de Recerca de Catalunya- ha lliurat els Premis Pioner que reconeixen els investigadors dels centres CERCA que durant els darrer any han presentat la tesi doctoral amb una vocació per iniciar o enfortir alguna tecnologia que pugui tenir interès industrial o comercial, o que contribueix al desenvolupament de polítiques públiques. Els guardonats, són Roger Mallol, David Vázquez i Jon Donner de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), el Centre de Visió per Computador (CVC) i l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).
Roger Mallol ha rebut el guardó per la tesi “Development and evaluation of a novel advanced lipoprotein test based on 2D Diffusion-ordered 1H NMR Spectroscopy” on proposa una nova metodologia basada en la ressonància magnètica nuclear (RMN) per a determinar altres paràmetres de les partícules de lipoproteïnes més enllà del seu contingut en lípids. El treball de Mallol, que va ser alumne de doctorat del Departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i investigador a l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), ha estat valorat per l’originalitat en la millora de la detecció dels factors de risc cardiovasculars, la contribució metodològica de la investigació i el compromís de la industria evidenciat per la protecció adequada de la propietat intel·lectual i per la creació de l’empresa spin-off Biosfer Testlab. El guardonat és cofundador de Biosfer Teslab l’spin-off de la URV i l'IISPV creada finals de 2013, des d’on es desenvolupen proves de diagnòstic in vitro per a la millor avaluació del risc cardiovascular.
Els premis Pioner neixen amb la voluntat de reconèixer aquells investigadors dels centres CERCA que durant els darrers 12 mesos han presentat la tesi doctoral amb una clara vocació per iniciar o enfortir alguna tecnologia o producte que pugui tenir interès industrial o comercial, o bé que contribueix significativament al desenvolupament de polítiques públiques. En aquesta primera edició hi han participat un total de catorze candidats -6 de biomedicina, 4 de ciències i 4 d’enginyeries- provinents de set centres CERCA.
La dotació de cada premi és de 1.000 Euros, que aporten les institucions i empreses col·laboradores amb aquesta iniciativa CERCA. Enguany han estat la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), el bufet d’advocats ROUSAUD COSTAS DURAN SLP i l’agència de viatges VIAP.

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats