Cercador

Novetats

Jornades / Seminaris - Dilluns, 31 de març de 2014

Malalties neurodegeneratives: símptomes, proteïnes i vies de dispersió

1 d'abril de 2014, a les 15 h- Unitat de Formació HUJ23 - Edifici B

El proper dimarts dia 1 d'abril de 15 a 16h a l'Àrea de Formació Continuada 4ª Planta Edifici B del HJ23, el Dr. Javier Pagonabarraga del Servei de Neurologia de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona impartirà la sessió titulada "Malalties neurodegeneratives: símptomes, proteïnes i vies de dispersió".

El Dr Pagonavarraga és Metge adjunt de la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de l' Hospital de Sant Pau de Barcelona. Ha centrat la seva recerca entre d'altres teme sen trastorns neuropsiquiàtrics en les malalties neurodegeneratives: Alzheimer, Parkinson i altres demències frontotemporal.

Va cursar els seus estudis de Medicina a l'Hospital Clínic ( Universitat de Barcelona; 1993-1999) i va realitzar la seva residència a l'Hospital de Sant Pau ( 2000-2004) . Va guanyar la beca del Grup Espanyol de Trastorns del Moviment per formar-se en aquest camp i fer la seva tesi doctoral , que va presentar l'any 2008 , i que va versar sobre el diagnòstic del deteriorament cognitiu i demència en la malaltia de Parkinson ( EP ) , i les relacions del deteriorament cognitiu amb les alteracions neuropsiquiàtriques que es desenvolupen en aquesta malaltia .

En relació al seu camp d'interès , ha publicat més de 30 articles (veure enllaç) sobre les capacitats cognitives, emocionals i perceptives en l'EP. En aquests últims anys , a més de validar escales per al diagnòstic de deteriorament cognitiu i demència en l'EP ( PD - CRS , PDD - SS ) , ha realitzat estudis sobre les alteracions genètiques que predisposen a la demència en l'EP , així com sobre les bases fisiopatològiques de les al·lucinacions i altres símptomes psicòtics en l'EP .

L'assistència és lliure i es podria limitar a la capcitat de la sala

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats