Cercador

Novetats

Docència - Dimarts, 25 de gener de 2011

L’augment de la ingesta de proteïnes en nadons incrementa el volum del ronyó dels infants

Un estudi coordinat pels doctors Ricardo Closa i Joaquín Escribano, de la Unitat de Recerca en Pediatria, Nutrició i Desenvolupament Humà de la URV i investigadors de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili posa de manifest que els nadons que consumeixen més proteïnes durant els sis primers mesos de vida tenen un ronyó un 10% més gran que la resta. El treball forma part del projecte europeu que es va iniciar el 2002 (EU Childhood Obesity Project), en el que s’estudia la relació de la ingesta de les proteïnes administrades els primers mesos de vida en la posterior programació metabòlica. El treball ha estat publicat a la revista Kidney Internacional, de l’editorial Nature de gran impacte internacional en el camp de la nefrologia.

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • del.icio.us
  • TwitThis
  • Meneame
  • GoogleReader
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Grup Sagessa

Centre de Recerca de Catalunya

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats