Cercador

Novetats

Publicacions - Dimecres, 19 de febrer de 2014

Els grups de recerca de l’IISPV liderats per la Dra. Sònia Fernandez-Veledo i el Dr. Joan Vendrell, amb col·laboració de l'Hospital Virgen de la Vicoria de Málaga han publicat a la revista The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism

Els grups de recerca de l’IISPV: Bases moleculars de la patologia associada a l'obesitat i en la resistència a la insulina, liderat per la Dra. Sònia Fernández-Veledo i el Grup en diabetis i alteracions metabòliques associades, encapçalat pel Dr. Joan Vendrell Ortega han publicat en la presigiosa revista The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism l’article titulat “Disruption of gip/gipr axis in human adipose tissue is linked to obesity and insulin resistance”, amb un factor d’impacte de 6.42, Q1 de l’àrea d’endocrinologia i metabolisme.

En el present article es defineix la funció del GIP en el teixit adipós humà en relació amb l’obestitat i la resistència a la inslulina. L´estudi emfatitza el paper de les noves hormones incretiniques en el metabolisme de la glucosa, especialment el pèptid gastrointestinal (GIP), que fins ara no havia estat estudiat mai al teixit adipós.

Ceperuelo-Mallafré V, Duran X, Pachón G, Roche K, Garrido-Sánchez L, Vilarrasa N, Tinahones FJ, Vicente V, Pujol J, Vendrell J, Fernández-Veledo S.

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats