Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dimarts, 17 de novembre de 2020

L’HU Institut Pere Mata participa en un estudi sobre l’impacte de la COVID en equilibri ocupacional

Els equips de Teràpia Ocupacional dels Serveis de Rehabilitació Comunitària de l'Hospital Universitari (HU) Institut Pere Mata han participat en l'estudi "Impacte en l'Equilibri Ocupacional en persones amb trastorn mental, usuaris de rehabilitació psicosocial en tres moments diferenciats de la pandèmia". El projecte està liderat per l'equip de Terapeutes Ocupacionals de la Federació Espanyola d'Associacions de Rehabilitació Psicosocial" (FEARP).

Concretament, en l'estudi han participat els 4 serveis de teràpia ocupacional de què disposa l'hospital universitari a Valls, Reus, Tarragona i el Vendrell, amb un total de 88 persones usuàries, entre finals de juny i mitjans de juliol.

L'estudi vol descriure la percepció en el canvi de l'equilibri ocupacional en persones usuàries de dispositius de rehabilitació psicosocial abans de la pandèmia, durant el tancament dels recursos i en la nova normalitat dels dispositius en la situació generada per la COVID 19, ja que conèixer l'impacte de la situació marcada per la COVID 19 pot ajudar a reajustar i reorganitzar les intervencions dels diferents dispositius de rehabilitació psicosocial i els plans individualitzats de rehabilitació (PIR).

Cal tenir en compte que diferents estudis han descrit  que les persones amb diagnòstic de malaltia mental presenten dificultats en l'ocupació i estructuració del seu temps i activitats, el que pot portar a tenir desajustos en l'acompliment i participació en les diferents activitats de la vida diària. En aquest sentit, la salut i l'ocupació són dos elements que s'influeixen entre ells, de manera que al potenciar-ne un, s'estimula l'altre.

En aquest estudi participen més de 50 investigadors d'arreu de l'estat espanyol. La mostra vàlida és de 410 usuaris, s'han recopilat dades de 25 organitzacions diferents, de 18 ciutats diferents. Pel que fa a l'HU Institut Pere Mata, l'equip de recerca l'han format:

- Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) Valls: Dalia Usón Gil  i Ana Portalés Llorens
- SRC Tarragona: Ana Macarulla Piqué, Silvia Miquel Muñoz i Marc París Forné
- SRC Reus Alba Fernández Berbel  i Tamara García de Pablo
- SRC El Vendrell Elizabeth Serrano Marulanda i Ana María Sanz Lis

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web