Cercador

Novetats

Publicacions - Dimarts, 10 de novembre de 2020

Investigadors de l’IISPV i de l’HJ23 han rebut el premi al millor article en urologia

L'article presentat pel Dr. Xavier Ruiz, membre del Servei d'Urologia de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (HJ23) i investigador clínic del Grup de Recerca en Biomarcadors de Malalties i Mecanismes Moleculars (Grup DIBIOMEC) de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), ha estat guardonat per la Societat Catalana d'Urologia (SCU) com a millor article científic publicat. El premi va ser presentat durant el XIII Simposi Virtual SCU, octubre 2020.

El treball ha estat publicat en la revista científica internacional de primer quartil  open access, Journal of Translational Medicine, i és la base d'una sol·licitud de patent internacional.

En aquest article els investigadors determinen que el TWEAK en combinació amb el PSA, i altres biomarcadors no invasius mesurats als biofluids dels pacients, ajuden a millorar la potència predictiva del PSA i es pot utilitzar per classificar l'agressivitat del càncer de pròstata.

El Grup DIBIOMEC de l'IISPV, està integrat per investigadors clínics del Servei d'Urologia, d'Anatomia Patològica i de Reumatologia de l'HJ23 i liderat per la Dra. Matilde Rodríguez Chacón.

El grup es destaca en l'amplia experiència en el treball de la citocina pro-inflamatòria TWEAK i el seu receptor Fn14 en el context de l'obesitat i metabolisme de la glucosa. La creixent relació entre l'obesitat, la inflamació i el càncer, ha portat al grup a investigar l' existència d'un vincle entre TWEAK i el càncer de pròstata i utilitzar-lo com a diana terapèutica.

Article de referència: Xavier Ruiz-Plazas, Esther Rodríguez-Gallego, Marta Alves, Antonio Altuna-Coy, Javier Lozano-Bartolomé, Manel Portero-Otin, Joan Francesc García-Fontgivell, Salomé Martínez-González, José Segarra and Matilde R. Chacón. Biofluid quantification of TWEAK/Fn14 axis in combination with a selected biomarker panel improves assessment of prostate cancer aggressiveness. Journal of Translational Medicine (2019), 17:307

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web