Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dimarts, 1 de setembre de 2020

La Dra. Sonia Fernández-Veledo rep finançament de més de 990.000 Euros per l'estudi "Nueva conexión metabólica intestino-tejido adiposo-cerebro como diana terapéutica para combatir la obesidad y la diabetis"

Ressolució de la Convocatòria de recerca en Salut 2020 de la Fundació ”la Caixa”

El projecte de la Dra. Sònia Fernández Veledo titulat: "Nueva conexión metabólica intestino-tejido adiposo-cerebro como diana terapéutica para combatir la obesidad y la diabetis", ha rebut un finançament de 998.900 Euros i ha estat l'únic que s'ha concedit a la província de Tarragona, això implica situar-se en la recerca més important que es duu a terme a tot l'Estat sobre malalties cardiovasculars i metabòliques relacionades.

La Dra. Fernàndez-Veledo, és la investigadora responsable del Grup de recerca en diabetis i malalties metabòliques associades - DIAMET, de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), CIBER de Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas (CIBERDEM), Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (HJ23), Universitat Rovira i Virgili (URV).

El projecte finançat proposa una visió integradora del procés amb un disseny que va des de l'experimentació animal fins estudis aplicats al pacient amb obesitat i diabetis.

L'entitat ha seleccionat 25 projectes de recerca biomèdica d'excel·lència en la Convocatòria de Recerca en Salut. L'objectiu és impulsar les millors iniciatives per fer front a la lluita contra les malalties que tenen un impacte més gran al món, com ara les cardiovasculars, les neurològiques, les infeccioses i les oncològiques.

Els projectes són molt diversos i estan enfocats a la cerca de solucions als grans reptes de la recerca en salut, com per exemple trobar nous marcadors contra l'ateroesclerosi, l'ús de la intel·ligència artificial per al tractament de la leucèmia, la utilització de la reprogramació cel·lular per reparar circuits sensorials del cervell o la identificació de nous gens per tractar el melanoma, entre d'altres.

L'aposta pel coneixement, la investigació i la innovació ha permès que la Fundació "la Caixa" es consolidi com una de les fundacions més importants d'Europa i la primera entitat filantròpica d'Espanya i de Portugal en aquest àmbit.

«Aquesta convocatòria reforça el compromís de la Fundació "la Caixa" amb la investigació, impulsant els millors projectes per fer front als reptes de salut. Estem convençuts que l'aposta per la recerca d'excel·lència és l'únic camí per avançar en el coneixement i la curació de les malalties, contribuint d'aquesta manera al benestar de les persones», ha comentat Àngel Font, director corporatiu de Recerca Científica de la Fundació "la Caixa".

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats