Cercador

Novetats

Destacats de recerca - Dijous, 6 d'agost de 2020

Anàlisi de l’estat immunitari del VIRUS SARS-CoV-2 de la població d’Ascó

Aquest dilluns 3 d’agost s'ha iniciat l'estudi innovador i pioner de seroprevalença de la població d'Ascó davant del virus SARS-CoV-2 promogut per l'Ajuntament d'Ascó, liderat pel Dr. Francesc Marimon, Coordinador clínic del Servei de Medicina Interna del Hospital Universitari Sant Joan de Reus (HUSJR) i amb la participació del Biobanc de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), coordinat per Lluís Gallart, amb la fi de millorar i ampliar el coneixement de la malaltia.

La pandèmia COVID-19, malaltia deguda a la infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2, presenta un seguit de reptes sanitaris, socials i econòmics d'extraordinària magnitud; no només en les grans poblacions de Catalunya i d'Espanya, sinó també en les petites urbs com ara Ascó. És per aquest motiu que l'Ajuntament d'Ascó és la primera població que promou un estudi d'aquestes característiques, un estudi innovador i mai vist fins al moment, que pot contribuir a millora el control, diagnòstic i maneig d'aquesta nova malaltia.

Un aspecte important a considerar és la informació sobre l'estat immunitari de la població enfront del virus SARS-CoV2 (COVID-19) i el significat real de la immunitat en referència al tipus i durada de la protecció que pot oferir. El coneixement d'aquest estat immunitari és important per valorar la verdadera rapidesa de contagi del virus, la resposta a les mesures de seguretat implantades, saber si hi ha o no un component de memòria cel·lular i especialment la durada en el temps de la immunitat.

L'estudi està destinat a la població de més de 14 anys d'Ascó i vol arribar al 70-80% de la població. S'estructura en dues fases: la primera és la recollida de dades de la població participant mitjançant una extracció sanguínia i en la segona és repartiran els mateixos passos que la primera i se li afegirà una determinació de nivell d'anticossos. Es preveuen obtenir-ne els resultats el febrer del 2021.

Aquest estudi ha estat aprovat pel Comitè Ètic de Comitè Ètic d'Investigació amb Medicaments (CEIm) de l'IISPV.

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats