Cercador

Novetats

Publicacions - Dimarts, 16 de juny de 2020

El TDAH comporta més dèficits cognitius en Primers Episodis Psicòtics

16 juny 2020

Vanessa Sánchez, investigadora

Vanessa Sánchez, investigadora

Investigadors de l'Hospital Universitari (HU) Institut Pere Mata han publicat aquesta setmana un article a la revista especialitzada European Neuropsychopharmachology sobre l'estudi de l'efecte del Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH) sobre els símptomes clínics i cognitius en subjectes amb un primer episodi psicòtic (PEP). La relació entre aquests dos trastorns és encara desconeguda i hi ha un interès creixent en el món científic per a l'estudi d'aquesta associació. 

En aquest treball van participar 133 subjectes amb un primer episodi psicòtic que es visiten a l'equip d'Intervenció precoç de l'HU Institut Pere Mata de Reus, i les seves dades es van comparar amb 65 controls sans. Es va veure que el 25% de la mostra amb primer episodi psicòtic tenia criteris de TDAH d'inici a la infància. També es va observar que els que tenien primer episodi psicòtic i TDAH tenien pitjor rendiment cognitiu, menys nivell educatiu, consumien amb més freqüència cànnabis i requerien dosi d'antipsicòtics més elevades que els que tenien primer episodi psicòtic sense TDAH.

Aquests resultats posen en evidència que hi hauria un subgrup amb un pitjor pronòstic, el que obriria la porta a futurs estudis per tal de trobar intervencions terapèutiques més individualitzades en aquest subgrup.

L'article és resultat de les investigacions realitzades dins de la línia de recerca sobre el Trastorn psicòtic Incipient liderat per la Dra Vanessa Sanchez Gistau, psiquiatra i investigadora de l'HU Institut Pere Mata i de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), professora de la URV, i membre del Centro de Investigación Biomédica en Red de Salud Mental (Cibersam).

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPV

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work Centre d'R+D+I en Nutrició i Salut
Avda. de la Universitat, 1 - 2a planta
E-43204 Reus (Tarragona)

Tel. Work977 75 93 94 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

Generalitat de Catalunya

Universitat Rovira i Virgili (URV)

ICS - Institut Català de la Salut

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Centre de Recerca de Catalunya

Universitat Excel·lència - Universitat Rovira i Virgili - Investigació excel·lència - Postgrau Excel·lència

HR Excellence in Research

Institut Pere Mata, Hospital Psiquiàtric Universitari

Twitter

Linkedin

Youtube

© IISPV, tots els drets reservats